Slomljeni otac: “Kad su mi rekli da je moja ćerka (8) mrtva, osjetio sam olakšanje. Gore je ono što rade živima…”

“Ili je bila mrtva ili je u Gazi. A ako znate bilo šta o tome što rade ljudima u Gazi, to je gore od smrti. Ne bi imala hrane, ne bi imala vode, bila bi u mračnoj sobi ispunjenoj sa ko zna koliko ljudi. Bila bi prestravljena svakog minuta, sata, dana, a možda i godina koje dolaze. Dakle, smrt je bila blagoslov. Apsolutni blagoslov”, rekao je potreseni otac

U potresnom intervjuu za CNN, Thomas Hand je ispričao da je njegova osmogodišnja ćerka ubijena u kibucu Beri, koji su Hamasovi teroristi napali u subotu oko 7 sati ujutro, i u kojem je ubijeno najmanje stotinu ljudi.

Briznuo je u plač, prepričavajući trenutak kada mu je konačno potvrđeno da je pronađeno tijelo njegove ćerke.

@cnn

CNN’s Clarissa Ward speaks with Thomas Hand, a grieving father whose daughter was killed during the Hamas attack on Israel. #cnn #news #israel #gaza #hamas

♬ original sound – CNN

“Rekli su: ‘Pronašli smo Emily, mrtva je’. I samo sam rekao ‘da‘. Rekao sam ‘da‘ i nasmiješio se, jer je to najbolja opcija od svih koje sam mogao zamisliti”, ispričao je skrhani Hand.

Rekao je da je za njegovu ćerku “smrt bila blagoslov, apsolutni blagoslov”, i dodao da je osjetio olakšanje kad su mu potvrdili da je njegova ćerka ubijena.

“Ili je bila mrtva ili je u Gazi. A ako znate bilo šta o tome što rade ljudima u Gazi, to je gore od smrti. Ne bi imala hrane, ne bi imala vode, bila bi u mračnoj sobi ispunjenoj sa ko zna koliko ljudi. Bila bi prestravljena svakog minuta, sata, dana, a možda i godina koje dolaze. Dakle, smrt je bila blagoslov. Apsolutni blagoslov”, rekao je potreseni otac.

Hand je, piše “Jutarnji list”, dva dana čekao vijesti o svojoj ćerki. Rekao je da je kibuc nakon upada Hamasovih terorista bio pod opsadom 12-ak sati, a za to vrijeme nije znao gdje se nalazi njegova ćerka, ni šta joj se dogodilo.

“Nije radila to često ali, nažalost, tu noć, u petak veče, otišla je da spava kod prijateljice”, rekao je Hand. Kibuc je sljedećeg dana napadnut.

Foto: Thomas Hand (Printscreen)

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!