Švedska: Tinejdžerka (16) namamila u šumu taksistu koji ju je silovao, a onda su se pojavila njena braća i izvadila uže…

Nakon susreta, djevojkina braća su zadavila taksistu i objesili ga omčom od užeta koje su donijeli sa sobom, izvijestio je švedski list Fria Tider, prenosi Daily mail. Tužioci kažu da to znači da je vjerovatno teško patio u posljednjim trenucima života. Za vozačem je organizovano nekoliko potraga, a pronađen je tek nekoliko sedmica kasnije

Šesnaestogodišnja Šveđanka optužena je da je namamila taksistu u udaljenu šumu, gdje ga je ubila kako bi mu se osvetila za silovanje koje se dogodilo kad je imala 14 godina.

Njoj i njenim četvorici braće, koji su u dobi od 16 do 18 godina, sudi se za ubistvo 26-godišnjaka.

Braća su odbacila sve optužbe, ali djevojka je priznala da je namamila taksistu na osamu namjeravajući da ga pretuče.

Navodno je poslala SMS vozaču taksija tražeći da je dočeka s bocom votke na parkiralištu u blizini prirodnog parka Hjälstaviken na jugoistoku zemlje. To se dogodilo u martu.

Nakon susreta, djevojkina braća su zadavila taksistu i objesili ga omčom od užeta koje su donijeli sa sobom, izvijestio je švedski list Fria Tider, prenosi Daily mail.

Tužioci kažu da to znači da je vjerovatno teško patio u posljednjim trenucima života.

Za vozačem je organizovano nekoliko potraga, a pronađen je tek nekoliko sedmica kasnije. Njegov automobil pronađen je skriven u obližnjem sniježnom nanosu.

Lokalna policija je rekla da je pronašla DNK optuženika u automobilu i na užetu kojim je 26-godišnjak obješen.

Osim toga, otkriveno je i da su djevojka i njena braća prebacili novac s vozačevih bankovnih računa na svoje.

Policija je navodno pronašla neke od njegovih stvari u njihovoj kući, piše “Jutarnji list”.

Tužioci su potvrdili da je motiv ubistva bila osveta, budući da je djevojka u februaru prošle godine rekla da ju je taj vozač silovao. Braća su navodno nekolicini svojih prijatelja rekla da će ubiti silovatelja, a kasnije su im priznali da su to zaista i učinili.

Andreas Pallinder, šef istrage u policiji u gradu Uppsala, priznao je da tada nisu ozbiljno shvatili njenu prijavu silovanja.

“Teoretski, mogli smo spriječiti ubistvo”, rekao je.

Tužioci smatraju da je možda postojao i finansijski motiv za ubistvo, budući da su mu nestali novac i stvari. Ipak, ta je teorija kasnije odbačena.

Ebru Tok, advokat koji zastupa porodicu taksiste, prethodno je rekao da su oni u velikoj tuzi i šokirani ubistvom i da se nadaju da će istraga razjasniti okolnosti ovog slučaja.

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!