Mandić: Prihvatljivo nam je sve što smo sinoć čvrsto dogovorili

“Sastanak je bio konstruktivan, odredili smo dinamiku sledećih koraka i sada radimo na kreiranju sporazuma”, rekao je mandatar Milojko Spajić nakon razgovora

“Sinoć smo imali veoma uspješan razgovor. I želim da konstatujem da nam je prihvatljivo sve što smo sinoć čvrsto dogovorili”, napisao je na svom nalogu na platformi X lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić.

Sastanak konstituenata buduće skupštinske većine završen je sinoć u Podgorici, a poručeno je da je većina za formiranje nove vlade obezbijeđena, te da je naredni korak sklapanje političkog sporazuma koji će biti osnov za formiranje vlasti.

“Sastanak je bio konstruktivan, odredili smo dinamiku sledećih koraka i sada radimo na kreiranju sporazuma”, rekao je mandatar Milojko Spajić nakon razgovora.

Sastanku su prisustvovali čelnik Albanskog foruma Nik Đeljošaj, Srđan Pavićević (CIVIS), kao i predstavnici SNP-a Vladimir Joković i Dragan Vukić. Razgovorima su prisustvovali lider i poslanici Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić, Momo Koprivica i Boris Bogdanović, ali i lideri koalicije “Za budućnost Crne Gore” Milan Knežević i Andrija Mandić.

Novu vladu mandatara Milojka Spajića trebalo bi da čine Evropa sad (PES) uz partije čiji su poslanici bili na njenoj izbornoj listi, Demokratska Crna Gora, SNP, Albanski forum i Albanska alijansa, a podršku će dati i savez “Za budućnost Crne Gore”. Sve je izvjesnije da će jedan od lidera ZBCG Andrija Mandić biti kandidat za predsjednika parlamenta, saznaje portal rtcg.me.

Foto: Andrija Mandić (Printscreen/TV Vijesti)

 

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!