Objavljen snimak stravične nesreće: Švajcarski par poginuo, u Lamborghiniju bila zvijezda Bollywooda

Švajcarci se nisu nikako mogli izvući iz gorućeg automobila i na kraju su izgorjeli i umrli

Dvoje švajcarskih turista (63 i 67) poginulo je kada je automobil marke Ferrari u kojem su se vozili po putu “195 Sulcitana” na jugu talijanskog ostrva Sardinija, nakon sudara s Lamborghinijem, u kojem je učestvovalo više vozila, sletio s ceste, prevrnuo se i zapalio. Švajcarci se nisu nikako mogli izvući iz gorućeg automobila i na kraju su izgorjeli i umrli.

Sada je objavljen šokantan trenutak u kojem je automobil švajcarskog para udario u automobil drugog para dok su vozila pokušavala proći pokraj kampera koji se prevrnuo.

Melisa i Marcus Krautli (Foto: Facebook)

Policija na Sardiniji potvrdila je identitete žrtava kao Marcusa i Melisu Krautli iz Wallisellena u blizini Züricha. Krautli je radio u porodičnoj logističkoj kompaniji Krautli, koja ima kancelarije u Belgiji, Švajcarskoj i Portugalu.

Indijski par uključen u nesreću, koji je prošao bez povreda, identifikovan je kao bollywoodska glumica Gayatri Joshi i njen suprug Vikas Oberoi. Putovali su u Lamborghiniju koji je učestvovao u sudaru s Krautlijevim Ferrarijem i kamperom, piše “Jutarnji list”.

Gayatri, koja je glumila u bollywoodskom blockbusteru “Swades”, rekla je za indijski The Free Press Journal: “Vikas i ja smo u Italiji. Ovdje smo doživjeli nesreću – sudar više automobila. Uz Božju milost, oboje smo posve dobro.”

Švajcarski turisti su se na jugu talijanskog ostrva našli jer su učestvovali u višednevnoj revijalnoj automobilističkoj turi “Iskustvo superautomobila na Sardiniji”. Bračni par Krautli imali su 67 i 63 godine.

Bračni par iz kampera je povrijeđen i prebačen u bolnicu.

“Ležali smo postrance na svojim sjedištima. Na trenutak smo zaćutali u nevjerici. Zatim sam pogledao svoju suprugu u oči i pitao je je li dobro. Kimnula je”, rekao je Lorenzo M. za talijanske medije. Par je uspio ispuzati između sjedišta i pobjeći iz vozila.

“Kad smo izašli, mislili smo da smo u paklu”, dodao je Lorenzo. Ferrari je bio u plamenu, a mogla se čuti vriska svjedoka.

Tamošnje vlasti zaplijenile su ostatke triju vozila dok se istraga nastavlja.

Idi na VRH
error: Content is protected !!