MUP: Uhapšen Milan Radoičić, određen mu pritvor do 48 sati

On je, uz krivičnu prijavu, priveden u Više javno tužilaštvo u Beogradu, dodaje se u saopštenju

Doskorašnjem potpredsedniku Srpske liste Milanu Radoičiću određeno je danas policijsko zadržavanje do 48 časova, nakon što su policijski službenici Uprave kriminalističke policije izvršili pretres njegovog stana i drugih prostorija, saopštio je MUP Srbije.

On je, uz krivičnu prijavu, priveden u Više javno tužilaštvo u Beogradu, dodaje se u saopštenju, javlja N1 Beograd.

Podsjetimo, Milan Radoičić odazvao se prije nekoliko dana pozivu državnih organa Republike Srbije. Tada je saopšteno da će u formi izvještaja biti obaviješteno Više javno tužilaštvo u Beogradu, koje će preduzeti dalje procesne mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

Radoičić je preuzeo na sebe cjelokupnu odgovornost za dešavanja u selu Banjska na sjeveru Kosova.

„Obavještavam javnost da sam zajedno sa mojim sunarodnicima dana 24. septembra došao na sjever Kosova i Metohije u predjelu Banjske“, naveo je Radoičić u izjavi.

Kako je dodao, razlog njegovog vraćanja na KiM bio je da „ohrabri narod u otporu režimu Aljbina Kurtija“.

Radoičić je u izjavi istakao da u tome nije imao nikakvu pomoć vlasti iz Beograda, niti ih je o svojim namjerama obavijestio jer su se već ranije razišli u određenim stavovima.

U nedjelju, 24. septembra, u selu Banjska ubijen je kosovski policajac, poslije čega je uslijedila akcija specijalnih jedinica Kosovske policije usmjerena na naoružanu grupu koja je utočište pokušala da pronađe u manastiru Banjska. U akciji su ubijena trojica Srba, porijeklom sa sjevera Kosova.

Doskorašnji potpredsjednik Srpske liste Milan Radoičić preuzeo je na sebe odgovornost za dešavanja u selu Banjska, navedeno je u izjavi koju je medijima pročitao njegov advokat Goran Petronijević.

Foto: Milan Radoičić (Printscreen)

 

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!