Pretvarao se da je saudijski princ, davali mu milione: Otkrila ga hrana, nećete vjerovati kako su ga uhvatili

Ukradenim milionima kupio je luksuzne automobile poput “Ferarija” i “Rols Rojsa”, satove “Roleks”, nakit “Kartije” i raskošni apartman na ekskluzivnom ostrvu Fišer u zalivu Biskejn

Međunarodna varalica sada je u zatvoru i čeka kaznu zbog lažnog predstavljanja, a najluđe od svega je što bi i dalje bio na slobodi da nije načinio jednu malu grešku.

Entoni Gignjak, poreklom iz Kolumbije preputovao je svijet pretvarajući se da je saudijski princ i uzimajući na prevaru milione od investitora koji su bili očarani njime.

Kad je bacio oko na Majami, meta mu je bila super bogati Džefri Sofer iz firme za nekretnine “Turnberi asošijejts”. Sofer je “progutao mamac” da je “sultan” zainteresovan za jedan od njegovih hotela, čak mu je dao luksuzne poklone vrijedne 50.000 dolara.

Predstavljajući se kao “sultan Bin Kalid al-Saud”, Gignjak se pretvarao da želi da investira stotine miliona dolara u hotel na Majami Biču “Fontaineblu”, koji je firma “Turnberi” renovirala i proširila za milijardu dolara.

UKRAO OSAM MILIONA DOLARA ZA DVIJE GODINE

Ali, tokom pregovora milijarder je posumnjao u Gignjaka i naložio svom bezbjednosnom timu da ga istraže. Gignjak (47) je sada završio u pritvoru u Majamiju, gdje od novembra čeka izricanje presude, nakon što se izjasnio krivim za lažno predstavljanje stranog zvaničnika, krađu identiteta i prevaru.

Anonimni izvori tvrde da je Sofer jedna od 26 Gignjakovih žrtava širom svijeta. Lažni sultan je ukrao osam miliona dolara između 2015. i 2017. Sofer je izgubio “svega” 50.000 dolara u skupim poklonima, ali je imao sreće što je ubrzo otkrio da je Gignjak prevarant, navodi “Majami Herald”.

Gignjak, kojeg je kao dječaka usvojila porodica iz Mičigena, živio je na južnoj Floridi. Postao je međunarodni prevarant, a ukradenim milionima kupio je luksuzne automobile poput “Ferarija” i “Rols Rojsa”, satove “Roleks”, nakit “Kartije” i raskošni apartman na ekskluzivnom ostrvu Fišer u zalivu Biskejn.

“PRINC DUBAI”

Gignjak je na Instagramu, kao korisnik “princ Dubai”, prikazivao svoj ekstravagantni stil života, ali je pazio da se nikad ne vidi njegovo lice, već je povremeno postavljao fotografije arapskih ličnosti.

Na slikama su uglavnom njegov nakit, uključujući sat “Roleks” optočen dijamantima, večere u ekskluzivnim restoranima, putovanja privatnim avionima, egzotični automobili, umjetnička djela, šoping i VIP tretmani na koncertima i zabavnim parkovima, ali i njegova čivava Foksi, koja je s njim putovala u kožnoj torbi.

Gignjak i njegov partner Karl Marden Vilijamson stvorili su 2015. investicionu kompaniju “Marden Vilijams internešenel” radi navodno legitimnog poslovanja.

Zajedno sa svojom bandom, Gignjak se, prenosi “Kurir”, pretvarao da je pripadnik saudijske kraljevske porodice i da ima ekskluzivne poslovne ugovore. Jedna Gignjakova žrtva iz Švajcarske izgubila je pet miliona dolara zbog jednog takvog ugovora. Gignjak je harao sve do marta 2017, kad je došao u Majami, pretvarajući se još jednom da je saudijski princ sa 600 miliona dolara na računu. Njegovi “predstavnici” su prišli Soferu i ponudili da kupe 30 odsto akcija hotela.

ODALA GA SLANINA

Tokom pregovora, Sofer je, međutim, postao sumnjičav, a razlog tome je bio jednostavan – Gignjak je bez ikakvog problema jeo slaninu i proizvode od svinjetine tokom zajedničkih ručkova, što jedan posvećeni muslimanski princ nikada ne bi uradio.

Nakon što je Sofer prijavio slučaj federalnim vlastima, istraga je pokrenuta i lažni sultan je uhapšen u novembru, kad je letio od Londona do Njujorka sa pasošem na tuđe ime. Vlasti su u njegovoj rezidenciji na ostrvu Fišer pronašli nekoliko različitih vizit kartica sa nizom imena i titula, poput “njegovo kraljevsko visočanstvo”, “princ” i “sultan”.

Dok Gignjak čeka presudu, koja će biti izrečena sledećeg mjeseca, – a prijeti mu 20 godina zatvora – optužbe protiv njegovog partnera Vilijamsona su odbačene jer je umro početkom godine.

Foto: MIAMI DADE POLICE DEPARTMENT

Idi na VRH
error: Content is protected !!