Kosovska policija objavila snimke početka napada u Banjskoj, pripreme izvršene na Kopaoniku i Pasuljanskim livadama

„Video prikazuje prve napade terorističke grupe na Kosovsku policiju. Napadi, kako se vidi, izvršeni su različitim oružjem, počevši od zolje i drugog teškog naoružanja“, navode iz KP

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja nastavio je da objavljuje video-snimke i fotografije, navodeći da je riječ o dokaznom materijalu o događajima u Banjskoj. Novi materijal objavljen je juče. Riječ je o fotografijama naoružanja, ali i video-snimcima koji navodno pokazuju vježbe i pripreme za napad vršene u centralnoj Srbiji, odnosno na Kopaoniku i Pasuljanskim livadama.

Ujedno su objavljeni snimci na kojima se, prema navodima Prištine, vide početni napadi, kada je i ubijen pripadnik Kosovske policije.

Ove snimke su na jučerašnjoj konferenciji medijima predstavili kosovski ministar unutrašnjih poslova, Dželjalj Svećlja, i generalni direktor Kosovske policije.

Svećlja je naglasio da su snimci pronađeni u jednom od dronova koji su zaplijenjeni u Banjskoj, a koji je, kako je kazao, „bio u rukama terorista“.

U međuvremenu su video-snimci dostavljeni medijima, uz objašnjenjenje svakog od njih.

U opisu prvog videa, Kosovska policija navodi da je nastao 26. avgusta, te da prikazuje kadrove na Kopaoniku, odnosno odmaralište i hotel Grej u vlasništvu Milana Radoičića, prenosi KosSev.

Drugi video-snimak, kako navode, usnimljen je u blizini prostora u vlasništvu Radoičića, a na njemu se vidi testiranje odjeće protiv termo kamera.

Kosovska policija, piše portal Nova.rs, dalje tvrdi da su ostali snimci nastali 20. septembra, na vojnom poligonu Pasuljanske livade.

Policija smatra da se na narednom snimku vidi operativna taktička vežba za napad uz podjelu na više grupa i uz korišćenje dugih cijevi i vojne opreme.

„Grupa simulirala napad, a simulirane su i povrede pripadnika terorističke grupe kao i pružanje prve pomoći“, navode iz KP.

Sledeći snimak, kako tvrde iz KP, pokazuje da je navodno grupa naišla na otpor, te se simulira podrška oklopnim vozilima.

U ovom klipu, kako objašnjavaju iz policije, vidi se nastavak simulacije borbi uz korišćenje vozila i borbe između dve grupe.

Iz policije navode da se na snimku primjećuje vozilo koje je Kosovska policija zaplijenila 24. septembra.

Kosovska policija je ujedno objavila dva snimka navodeći da se na njima vidi početak sukoba između grupe i Kosovske policije, u kojima je i ubijen jedan službenik, a koji je portal Nova.rs već objavio.

„Video prikazuje prve napade terorističke grupe na Kosovsku policiju. Napadi, kako se vidi, izvršeni su različitim oružjem, počevši od zolje i drugog teškog naoružanja“, navode iz KP.

Foto: Printscreen

 

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!