Eskobar: Milatović ostavio veoma pozitivan utisak

“Predsjednik Crne Gore je dobro primljen u Njujorku i ostavio je veoma pozitivan utisak na sve sa kojima je komunicirao iz američke vlade. I svi smo se u svakoj izjavi, u svakom saopštenju složili da je trenutno najveći izazov za evropsku bezbjednost ničim izazvana agresija na Ukrajinu”, rekao je Eskobar

Izaslanik Sjedinjenih Američkih Država za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar rekao je da je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović ostavio “veoma pozitivan utisak” na sve sa kojima je komunicirao iz američke vlade.

Milatović je proteklih dana predvodio delegaciju Crne Gore na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija u Njujorku.

Eskobar je, u razgovoru za Radio Slobodna Evropa (RSE), rekao da su “izuzetno uzbuđeni” zbog nivoa partnerstva koji očekuju sa novim predsjednikom i novim premijerom, prenijele su “Vijesti”.

RSE je podsjetio Eskobara da je, kada je riječ o Crnoj Gori i formiranju buduće vlade, u posljednjoj izjavi poručio da su SAD bile vrlo jasne da žele vladu koju čine isključivo stranke posvećene evropskim integracijama, NATO-u i koje dijele stav Zapada u vezi sa Rusijom. Upitali su ga i kakve bi posljedice mogle biti ako dio proevropskih partija u Crnoj Gori napravi dogovor koji će podrazumijevati ulazak “antizapadnih i proruskih političkih snaga” u vladu.

“Vidite, sve što mogu da kažem je da trenutno sa Crnom Gorom imamo veoma, veoma bliske odnose. Crna Gora se pokazala ne samo kao pouzdan saveznik u NATO-u, već i kao dobra država kandidat za članstvo u Evropskoj uniji. Izuzetno smo uzbuđeni zbog nivoa partnerstva koji očekujemo sa novim predsjednikom i novim premijerom.

Predsjednik Crne Gore je dobro primljen u Njujorku i ostavio je veoma pozitivan utisak na sve sa kojima je komunicirao iz američke vlade. I svi smo se u svakoj izjavi, u svakom saopštenju složili da je trenutno najveći izazov za evropsku bezbjednost ničim izazvana agresija na Ukrajinu.

I juče (20. septembra) na radnom doručku A5 grupe izdali smo deklaraciju o potrebi da se podrži Ukrajina protiv ruske agresije. Tako da u kontekstu svega ovoga, mislim da svi naši balkanski sagovornici, svi naši crnogorski sagovornici shvataju da sada nije vrijeme da se Rusiji daje platforma za miješanje na Zapadnom Balkanu”, rekao je Eskobar.

Foto: Gabrijel Eskobar (Printscreen)

 

 

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!