Abazović dijaspori u SAD-u: Dođite u zemlju mogućnosti

„Crna Gora ima velike simpatije širom svijeta. Čast mi je večeras ovdje vidjeti ljude koji su veliki promoteri naše države. Ponosni smo na vas“, naglasio je premijer zahvaljujući se istovremeno na divnom dočeku

Predsjednik Vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović pozvao je dijasporu koja ga je pozvala na večeru na Staten Islandu u Sjedinjenim Američkim Državama da dođu u zemlju mogućnosti, koju Eurostat vidi kao najbrže rastuću ekonomiju u Evropi tokom 2023. godine.

Kako je saopšteno iz Vlade, mnogobrojna dijaspora na Staten Islandu organizovala je svečanu večeru za crnogorsku delegaciju, u prisustvu lokalnih vlasti opštine koja broji oko 600.000 stanovnika.

Albansko američka asocijacjia “Ulqini”, na čelu s predsjednikom Džemom Lanicom, bila je organizator skupa. 

Obraćajući se pred 150 prisutnih iseljenika, Abazović je naveo da se u prethodnom periodu uradilo mnogo dobrih stvari za Crnu Goru.

„Crna Gora ima velike simpatije širom svijeta. Čast mi je večeras ovdje vidjeti ljude koji su veliki promoteri naše države. Ponosni smo na vas“, naglasio je premijer zahvaljujući se istovremeno na divnom dočeku.

Tokom večeri, prenosi rtcg.me, premijer Abazović odgovarao je na brojna pitanja dijaspore u vezi sa nastavkom ulaganja u Crnu Goru, kao i aktuelnim političkim pitanjima.

Skupu je prisustvovao konzul Amer Cikotić i vicekonzulka Maja Vasilijević.

Foto: GOV.ME

Lanica o prvim Ulcinjanima u SAD i planovima udruženja “Shoqata Ulcinj”: Mi smo ljudi koji imaju dobre i poštene namjere, uvijek spremni da pružimo ruku onima kojima je potrebna

Idi na VRH
error: Content is protected !!