Rudari iz drevnog Brskova „osumnjičeni“ za prokopavanje tunela ispod Višeg suda: Šifra „Grossi de Brescova”

Obzirom na radno iskustvo, sumnja je pala i na književne junake iz romana Mirka Rakočevića, rudare iz drevnog Brskova, koji su vjekovima bili pritajeni u svojim rudarskim oknima. Predvođeni Hansom de Biberisom, koji je i osmislio ovaj poduhvat, uspjeli su da u nakraćem roku, u mrtvoj tišini, iskopaju ovaj tunel u Podgorici

Dok crnogorska milicija, potpomognuta vidovitim Zorkama i salijevačicama strave, vrijedno radi na otkrivanju kopača tunela ispod podgoričkog Višeg suda, javnost sve više nagađa i sumnjiči pojedince i organizacije koje bi mogle biti umiješane u ovu prljavu rabotu.

Osmo svjetsko čudo – Tunel u Podgorici

Obzirom na radno iskustvo, sumnja je pala i na književne junake iz romana Mirka Rakočevića, rudare iz drevnog Brskova, koji su vjekovima bili pritajeni u svojim rudarskim oknima. Predvođeni Hansom de Biberisom, koji je i osmislio ovaj poduhvat, uspjeli su da u nakraćem roku, u mrtvoj tišini, iskopaju tunel u Podgorici.

Dobro obaviješteni izvori navode da istražioci upravo čitaju Rakočevićev roman „Grossi de Brescova”

Ključni dokazi za ove sumnje su navodno pronađeni u tunelu – srednjovjekovni čekić i dlijeto. I prsten sa inicijalima – H. D. B.

Inače, Hans de Biberis, vođa ovoga klana, koji neki danas i ne znajući ko stoji iza svega nazivaju i mojkovački klan, je višestruki povratnik kada je kriminal u pitanju. Brskovski hroničar, pisac Rakočević u svom romanu otkrio je i tajnu kako je Biberis falsifikovao groš koji se kovao u Brskovu.

Poslije tog skandala, kada su Mlečani otkrili falsifikat i zabranili promet takvog groša na njihovoj teritoriji, Biberis se sa grupom rudara pritajio u brskovskim oknima duboko pod zemljom.

S obzirom na to da je Biberis Sas, ova grupa je međunarodnog karaktera, što je čini još opasnijom.

Istražni organi koji se bave tunelom ispod Višeg suda pozvali su u pomoć i arheologe koji poslednjih godina kopaju po Brskovu. Da li će to dati rezultate da dopru u okna gdje se kriju brskovski rudari ostaje da se vidi.

Osumnjičen da zna nešto više o kopačima tunela – Pisac Mirko Rakočević (Crtež: Pero Nikčević)

Zašto su napali baš Viši sud još uvijek je tajna.

Tunel prokopan ispod Višeg suda u Podgorici već se kvalifikovao za osmo svjetsko čudo. U sred glavnog grada takav građevinski poduhvat napravljen je u potpunoj tišini.

Zabrinut zbog povezivanja njegovih književnih junaka sa tunelom u Podgorici – Književnik Mirko Rakočević

Pisac Rakočević još uvijek nije privođen da ispriča svoja saznanja.

Dobro obaviješteni izvori navode da istražioci upravo čitaju njegov roman „Grossi de Brescova”.

Foto: Vlada Crne Gore i Facebook

Idi na VRH
error: Content is protected !!