Tužna ispovijest gastarbajtera iz BiH: Teško bolestan završio u bolnici, a onda se kroz jecaje sjetio majčinih riječi (VIDEO)

“Poenta je da jarana nemam. Nijednog. Svi su tu u okolini po kafanama i ćevapima. Nijednog jarana nemam. A tolike godine sam sa njima pio, kafenisao, družio se, trošio pare, lutao, a niti jednog jarana. Kad si zdrav i kad imaš svi su tu. Okupe se. Može se onda i izaći, popiti, potrošiti… Nije to problem, nikakav. Ali sve je to mati govorila”, ispričao je Zijo

Kamiondžija porijeklom iz BiH koji je završio u američkoj bolnici kroz suze je otkrio da su ga prijatelji zaboravili kad se razbolio.

Zikret Zijo H…ć (37) navodi da je tokom vožnje kroz Južnu Karolinu iznenada počeo da kašlje krv a potom sve teže disao.

“Bolovi su bili sve jači. Morao sam da stanem i nazovem Hitnu pomoć. Odvezli su me u bolnicu i tu ustanovili da imam upalu pluća. Tu su mi dali tablete i vratili me u kamion”, navodi gastarbajter na početku snimka iz bolnice i dodaje da mu je od tih tableta bilo malo lakše.

Nekoliko dana kasnije, međutim, stanje mu se opet pogoršalo, a tablete više nisu pomagale. Otišao je u lokalnu bolnicu gdje su mu za pregled naplatili 100 dolara s obzirom na to da nema osiguranje.

“Za preko 100 dolara šalju račun. Kasnije sam skontao da rade samo za 100 dolara. Njima je dosta 100 dolara za pet minuta”, rekao je kamiondžija i objasnio da mu je doktor nabrzaka poslušao pluća i dao još jedne tablete.

Dodaje da mu se nakratko stanje poboljšalo, ali da se nakon nekoliko dana bol proširila i na lijevu stranu pluća. Na kraju je otišao u Hitnu pomoć, gdje su ga poslali na snimanje i ispirali mu pluća.

Zijo se i dalje nalazi u bolnici. Ustanovljeno je da ima težak oblik upale pluća, piše “Kurir”.

“Ja sam ovdje sam! Brat mi je jutros otišao na posao, familija je dolazila, rođaci su dolazili. Poenta je da jarana nemam. Nijednog. Svi su tu u okolini po kafanama i ćevapima. Nijednog jarana nemam. A tolike godine sam sa njima pio, kafenisao, družio se, trošio pare, lutao, a niti jednog jarana. Kad si zdrav i kad imaš svi su tu. Okupe se. Može se onda i izaći, popiti, potrošiti… Nije to problem, nikakav. Ali sve je to mati govorila. Čitavo ovo vrijeme, a nisam ja njoj dao za pravo. Kakvi, majko, to su moji jarani, ne bi me ostavili, krvi bi mi dali ako mi treba… Ali, evo, ne treba mi krvi, samo da dođu, da me obiđu… Šta me zovu, mogu ti kuću odavde vidjeti, a ti ne možeš da dođeš. Neka drugovi… Neka. Ja sam to malo kasno skontao”, navodi Zijo kroz suze.

Kolega kroz suze priča šta mu se desilo. "Kad imaš para svi su tu, kad si u bolnici nigdje nikog" Podrška za Ziju Hadžića

Posted by Udruženje Profesionalnih Vozača on Saturday, October 7, 2023

Idi na VRH

PODRZITE FOKUS

Sada svojim donacijama možete podržati rad našeg portala. Pomozite da ostane trajno svjedočanstvo o našim iseljenicima i njihovim aktivnostima

This will close in 20 seconds

error: Content is protected !!