Snimljen šokantan napad poljskih huligana na vozača taksija: “Ti si iz Ukrajine?” (VIDEO)

Poljaci su Ukrajincu prijetili, a nakon što im je ovaj rekao da će ih izbaciti iz vozila ako se ne smire, oni su ga i fizički napali. Muškarac koji je sjedio sprijeda udario je vozača u lice

U poljskom gradu Gdanjsku dvojica korisnika Ubera napala su ukrajinskog vozača. Prijetili su mu, a potom i fizički napali, piše poljski portal Yavp.pl.

Dvojica Poljaka u dobi od 40 i 43 godine naručili su Uber da ih preveze s aerodroma. Tokom vožnje su pili pivo i ponašali se prilično agresivno. Nakon što ih je vozač, inače student iz Ukrajine, upozorio da se smire, muškarci su neprilično reagovali i napali ga.

Poljaci su Ukrajincu prijetili, a nakon što im je ovaj rekao da će ih izbaciti iz vozila ako se ne smire, oni su ga i fizički napali.

Muškarac koji je sjedio sprijeda udario je vozača u lice. Vozač je nakon toga upotrijebio suzavac kako bi se obranio. Izašao je iz automobila i počeo da viče, na šta su dvojica Poljaka pobjegla, prenosi “Jutarnji list”.

Cio incident se snimljen kamerom smještenom u unutrašnjosti vozila. Policija je ubrzo počela istraživati slučaj.

Već sljedećeg jutra dvojica agresivnih muškaraca su pronađena, a jedan od njih je pokušao da pobjegne u Norvešku.

Obojica su optužena za prijetnje i nanošenje lakših tjelesnih povreda, za šta im prijeti kazna od dvije godine zatvora.

Ovo je jedan u nizu incidenata usmjerenih protiv Ukrajinaca. Naime, odnos Poljaka prema Ukrajincima u njihovoj zemlji se u posljednje vrijeme pogoršao.

Idi na VRH
error: Content is protected !!