Abazović o odlasku u Njujork: Milatović o svakom detalju bio obaviješten

“Svaka zemlja na svijetu će biti zastupljena sa predsjednikom ili premijerom, plus ministar vanjskih poslova. Tako će biti i sa Crnom Gorom. To je gospodin Milatović znao davno i dobrom voljom je prijavljen da bude na čelu delegacije. Ne želim da ulazim u rasprave sa ljudima koji nisu i dalje shvatili šta su čija ustavna ovlašćenja. Mislim da je samo nesporazum u komunikaciji”, rekao je Abazović novinarima, nakon posjete Domu zdravlja na Cetinju

Predsjednik Vlade Dritan Abazović kazao je da u Njujork, na Generalnu skupštinu Ujedinjenih nacija, neće putovati dvije delegacije Crne Gore, već samo jedna, predvođena predsjednikom Jakovom Milatovićem, prenose “Vijesti”.

Iz kabineta Milatovića prije dva dana su rekli da je Abazović, kao koordinator Ministarstva vanjskih poslova, mimo znanja predsjednika države prijavio da će predvoditi državnu delegaciju na zasjedanju u Njujorku, iako je ove godine, po ranije ustaljenoj praksi rotacije, na čelu delegacije predsjednik države.

Abazović je rekao da je iznenađen reakcijom i da je Milatović o svakom detalju bio obaviješten.

“Svaka zemlja na svijetu će biti zastupljena sa predsjednikom ili premijerom, plus ministar vanjskih poslova. Tako će biti i sa Crnom Gorom. To je gospodin Milatović znao davno i dobrom voljom je prijavljen da bude na čelu delegacije. Ne želim da ulazim u rasprave sa ljudima koji nisu i dalje shvatili šta su čija ustavna ovlašćenja. Mislim da je samo nesporazum u komunikaciji”, rekao je Abazović novinarima, nakon posjete Domu zdravlja na Cetinju.

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!