Milatović optužio Abazovića da unosi zabunu: Odluka premijera u tehničkom mandatu ne doprinosi ozbiljnosti diplomatskog predstavljanja Crne Gore

“U skladu sa dosadašnjom praksom Crnu Goru na zasjedanju Generalne skupštine UN-a jedne godine predstavlja predsjednik, a naredne premijer. Prošle godine je delegaciju predvodio premijer, tako da ove godine delegaciju predvodi predsjednik”, napisao je Milatović na mreži X

Odluka premijera Dritana Abazovića da u funkciji koordinatora ministarstva vanjskih poslova, a de fakto u funkciji premijera – nastupa sa posebnom delegacijom na okupljanju državnika u Njujorku unosi zabunu i ne doprinosi ozbiljnosti diplomatskog predstavljanja Crne Gore.

To je na mreži X (nekadašnji Twitter) napisao predsjednik Crne Gore Jakov Milatović.

Milatović, ali i Abazović, učestvovaće na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija u Njujorku, od 18. do 26. septembra. Do sada se prilikom odlazaka na zasjedanje Generalne skupštine UN-a praktikovao sistem rotacije, odnosno da jedne godine zasjedanju prisustvuje predsjednik države, a druge premijer. Prošle godine u Njujorku je bio Abazović, ali ove godine umjesto da delegaciju predvodi samo Milatović, na zasijedanje ide i predsjednik Vlade.

“U skladu sa dosadašnjom praksom Crnu Goru na zasjedanju Generalne skupštine UN-a jedne godine predstavlja predsjednik, a naredne premijer. Prošle godine je delegaciju predvodio premijer, tako da ove godine delegaciju predvodi predsjednik. Odluka premijera u tehničkom mandatu da u funkciji koordinatora ministarstva vanjskih poslova, a de fakto u funkciji premijera – nastupa sa posebnom delegacijom na okupljanju državnika u Njujorku unosi zabunu i ne doprinosi ozbiljnosti diplomatskog predstavljanja Crne Gore”, napisao je Milatović na mreži X.

 

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!