Tvorac Alana Forda najavio konačni kraj: Vreme je da ga zameni novi lik, ovaj put ženski

Bunker, za sada nije pojasnio hoće li Petra biti deo grupe TNT, koju osim Alana Forda čine čuveni likovi poput Broja Jedan, Boba Roka, Sir Olivera, Grunfa, Šefa, Jeremije

Lučano Seki, poznatiji kao Maks Bunker, u prilogu na italijanskoj televiziji povodom jubileja 650. broja serijala, otkrio je da bi avanture čuvenog tajnog agenta trebalo da se završe sa 660-im brojem. Bunker planira da se posveti stvaranju novog strip serijala sa novom junakinjom pod imenom Petra u glavnoj ulozi, piše Strip Blog, a prenosi „Headliner“.

U Italiji je izašao jubilarni 650. broj Alana Forda, jednog od najdugovječnijih strip serijala u toj zemlji, koji je postao nevjerovatno popularan i na prostoru bivše Jugoslavije. Novinari italijanske televizije TGR Lombardia tim povodom su razgovarali s Lučanom Sekijem (84), izdavačem i tvorcem Alana Forda koji je scenarije za avanture smotanog tajnog agenta i Grupe TNT pisao od 1969. godine do danas.

“Moram da priznam da sam se umorio od Alana Forda i odlučili smo da će izlaziti još 10 brojeva i onda je kraj. Vrijeme je da ga zamijeni novi lik, ovaj put ženski. Zvaće se Petra”, izjavio je Bunker novinarima italijanske televizije, koji su izračunali da je u protekle 54 godine redovnog izlaženja objavljeno 80.000 stranica tog stripa.

Bunker, prenosi Nova.rs, za sada nije pojasnio hoće li Petra biti deo grupe TNT, koju osim Alana Forda čine čuveni likovi poput Broja Jedan, Boba Roka, Sir Olivera, Grunfa, Šefa, Jeremije. Tu su i nezaboravni negativci Superhik, Bepa Džozef, Veliki Cezar, Gumifleks, Antenamen…

Alan Ford se u Jugoslaviji pojavio 1970. godine i u sledeće dve decenije je stekao kultni status, ponajviše zbog genijalnog prevoda Vjesnikovog urednika Nenada Briksija.

Avanture ekipe iz čuvene Cvjećarnice imale su toliko dodirnih tačaka sa stvarnim životom na ovim prostorima, pa su i danas, možda više nego ikad, aktuelne mnoge čuvene replike iz ovog strip serijala.

Foto: Printscreen

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!