Šokantan snimak bjekstva surovog ubice iz američkog zatvora, nije ga zaustavila ni žilet-žica (VIDEO)

Kavalkante, koji je prošlog mjeseca osuđen na doživotnu robiju zbog ubistva bivše djevojke Debore Brandao u aprilu 2021. pred njeno dvoje male djece, popeo se između dva zida upirući se u njih rukama i nogama

Iz zatvora u američkoj saveznoj državi Pensilvaniji prošle nedjelje je pobjegao surovi ubica Danelo Kavalkante (34), a sada se pojavio i snimak njegovog šokantnog bjekstva.

Kavalkante, koji je prošlog mjeseca osuđen na doživotnu robiju zbog ubistva bivše djevojke Debore Brandao u aprilu 2021. pred njeno dvoje male djece, popeo se između dva zida upirući se u njih rukama i nogama.

On je na taj način prošao između žilet-žice i popeo se na krov, odakle se merdevinama spustio do dijela zatvora sa manjim stepenom obezbjeđenja i pobjegao.

Na snimku se vidi kako je Kavalkanteu tokom bjekstva stražu čuvao jedan od zatvorenika u delu dvorišta namijenjenom za rekreaciju.

CNN je ovakav način bjekstva opisao kao “hod krabe”, a navodi se da je ovo drugo bjekstvo iz tog zatvora u okrugu Čester koje je izvedeno na ovakav način i to za tek nešto više od tri mjeseca.

Zatvorenik Igor Bolte pobjegao je na istovjetan način 19. maja, ali nije stigao daleko.

Policija ga je uhvatila samo pet minuta nakon bjekstva u naselju koje nalazi blizu zatvora, a vlasti istražuju da li su se Bolte i Kavalkante poznavali, odnosno da li je neuspjeli bjegunac prenio ono što je izveo drugom zatvoreniku.

Za razliku od Boltea, Kavalkantea vlasti još nisu pronašle iako je organizovana obimna potraga uz blokadu lokalnih puteva, prenosi “Kurir”.

Sara Brandao, sestra 33-godišnje Debore koju je Kavalkante ubio, kaže da živi u strahu otkad je čula da je on pobjegao iz zatvora.

“Bila sam očajna, očajna, veoma uplašena. Pomislila sam na moju djecu, naravno”, rekla je Sara za CNN.

Američka televizija navodi da je Kavalkante i rodnom Brazilu tražen zbog ubistva koje se desilo 2017.

Foto: Printscreen

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!