Khabib o incidentu u SAD: “Prišao mi je pijani tip, viši od mene, htio je da me napadne, ali se povukao nakon mojih riječi…”

“U mom rodnom gradu svi znaju tko sam i tamo nije bilo takvih problema, ali u Sjedinjenim Američkim Državama mi se to nekoliko puta dogodilo, rekao je Nurmagomedov, a potom odgovorio na dodatni voditeljev upit o tome što je u takvim situacijama govorio osobama koje bi se htjele tući s njim

Khabib Nurmagomedov, kao što je dobro poznato, posljednji je put u oktogon najjače svjetske MMA organizacije ušao krajem oktobra 2020. godine, kada je, u glavnoj borbi UFC 245 priredbe, trokutom završio Justina Gaethjea u drugoj rundi, a onda održao emotivan govor i objesio rukavice o klin. Od toga trenutka, nekadašnji vladar UFC-ove lake kategorije vrlo se rijetko pojavljivao u medijima, posebno američkim, a prošle sedmice je napravio svojevrsni izuzetak i gostovao u PBD podcastu, gdje je govorio o brojnim zanimljivim temama vezanim za svoju borilačku karijeru i privatni život, a između ostalog, prisjetio se i odrastanja u Dagestanu.

“U našoj tradiciji gotovo sva djeca treniraju borilačke vještine – rvanje, boks, džudo… Svi nešto treniraju. Čak i kad idete u školu, u razredu imate barem 15 boraca pa to postane kompetitivno. Odrastanje u Dagestanu bilo je veliko iskustvo za mene. Odrastao sam s braćom, svi su trenirali i uvijek sam imao podršku ali, ipak, kada se borite – borite se sami. Između 13. i 20. godine bilo je previše borbi na ulici, a sa 17 ili 18 godina sam shvatio da mogu ozbiljno povrijediti ljude. Sjećam se da mi je otac govorio: ‘Ne smiješ se tući na ulici, cijeli život sam te učio da postaneš svjetski prvak i moraš se kontrolisati. Možeš povrijediti nekoga, to je vrlo opasno, gotovo kao da imaš pištolj‘”, ispričao je Khabib.

S prijateljima u SAD – Khabib

Voditelj Patrick Bet David, pitao je Khabiba je li mu se, nakon što je postao profesionalni borac, koji puta dogodilo da ga je neko izazvao na fizički obračun izvan kaveza.

“U mom rodnom gradu svi znaju ko sam i tamo nije bilo takvih problema, ali u Sjedinjenim Američkim Državama mi se to nekoliko puta dogodilo, rekao je Nurmagomedov, a potom odgovorio na dodatno pitanje voditelja o tome šta je u takvim situacijama govorio osobama koje bi htjele da se tuku s njim:

“Rekao bih im: ‘Brate, mogu ti zdrobiti facu, moraš se smiriti‘”, ispalio je Khabib na oduševljenje publike u studiju.

U nastavku razgovora, Dagestanac se prisjetio i jedne konkretne situacije u kojoj je nepoznati napadač pokušao izdominirati.

“Bila je 2012, nakon što sam stigao u Kaliforniju i potpisao ugovor s UFC-om. Moj engleski tada nije bio dobar. Na putu između hotela i dvorane, što je otprilike pet minuta hoda, nalazio se dućan u koji sam svaki dan išao u kupovinu. Jednom prilikom sam došao, na blagajni je radila starija gospođa, a ja sam stajao u redu. Prišao mi je pijani tip i pokušao da me napadne, a imao je između 35 i 40 godina i bio viši od mene. Maltretirao je sve redom i došao do mene, a ja sam mu rekao: ‘Budi oprezan, nije ti dobra ideja da se šališ sa mnom‘, nakon čega se zaustavio i ostavio me na miru. Shvatio je da ne blefiram i da sam spreman da stanem iza svojih riječi”, objasnio je Khabib, prenosi Fightsite.

Idi na VRH
error: Content is protected !!