Jajce: Medvjedica se uplela u žicu, mještani joj priskočili u pomoć (VIDEO)

Stručnjaci su izašli na teren i dali sve od sebe da pomognu životinji, za koju se nadaju da će se oporaviti i da će nastaviti svoj život daleko od ljudi

Svjedoci smo da u posljednje vrijeme divlje životinje dolaze sve bliže ljudima. Dijelom je razlog tome što se naša naselja šire u njihova staništa, a dijelom i to što nemaju dovoljno hrane, pa nam dolaze blizu. Nije to dobro za njih, jer mogu nastradati, a ni za ljude, jer situacija može poći po zlu.

U Bosni i Hercegovini, u naselju Kruščica u Jajcu, jedna ženka medvjeda zapjela se u žicu. Kako piše Jajce Online, mještani su joj odmah priskočili u pomoć, dali su joj i vodu, te obavijestili nadležne službe. Stručnjaci su izašli na teren i dali sve od sebe da pomognu životinji, za koju se nadaju da će se oporaviti i da će nastaviti svoj život daleko od ljudi.

U intervenciji su učestvovali i članovi Gorske službe spašavanja (GSS) Jajce, koji su se pridružili lovcima i udruženju za zaštitu divljih životinja pod nazivom “Wildlife” u spašavanju povrijeđenog medvjeda. Takođe, na lice mjesta su došli i stručnjaci iz Veterinarske stanice Jajce kako bi pružili potrebnu pomoć i zdravstvenu njegu medvjedu, prenosi “Jutarnji list”.

Idi na VRH
error: Content is protected !!