“Spasi moju bebu”: Majke na aerodromu u Kabulu bacaju djecu preko bodljikave žice, vojnici zaplakali (VIDEO)

“Majke su bile očajne, talibani su ih tukli. Vikale su “spasi moju bebu” i bacali bebe na nas, neke od njih su pale na žilet žicu. Bilo je strašno šta se dogodilo. Do kraja noći među nama nije bilo čoveka koji nije plakao”, tiho je rekao oficir padobranskog puka

U svetskim medijima i na društvenim mrežama pojavio se potresan snimak majke koja pokušava na aerodromu u Kabulu da svoju bebu prebaci preko žilet žice britanskih padobranaca moleći ih da ih odvedu na sigurno.

“Majke su bile očajne, talibani su ih tukli. Vikale su “spasi moju bebu” i bacali bebe na nas, neke od njih su pale na žilet žicu. Bilo je strašno šta se dogodilo. Do kraja noći među nama nije bilo čoveka koji nije plakao”, tiho je rekao oficir padobranskog puka, prenosi “Indenpendent”.

Ulaz u hotel Baron postao je žarište gdje su se okupljali Avganistanci koji traže utočište u Velikoj Britaniji u nadi da će uspjeti da pobjegnu iz kandži talibana.

Velika Britanija trenutno evakuiše britanske građane i Avganistance koji su radili za vladu tokom 20-godišnjeg rata.

Najnoviji video snimak koji je obišao društvene mreže navodno je nastao u Kabulu, a na njemu se vidi velika grupa ljudi koji se guraju uz ogradu od bodljikave žice.

U jednom momentu kako se kamera okreće, vidi se beba podignuta u vazduh i gurnuta, naizgled u pokušaju da se kreće duž bodljikave žice.

Jedan visoki vojni oficir govorio je o potresnim scenama, prenosi “Kurir”.

“Bilo je užasno, žene su bacale svoje bebe preko bodljikave žice, tražeći od vojnika da ih odvedu, neke bebe su pale na žicu. Zabrinut sam za svoje ljude, sinoć su svi plakali”, rekao je, prenosi “Blic”.

Foto: Printscreen

Komentari

Daj prvi komentar na ovu priču

Ostavi odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Idi na VRH
error: Content is protected !!