Tužilac: Protiv Kovačevića će biti podnesena krivična prijava

“Nakon ocjene spisa predmeta postupajući tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću se izjasnio da se u radnjama predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića stiču elementi krivičnog djela povreda ugleda Crne Gore, te će protiv njega biti podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio navedeno krivično djelo”, navodi se u saopštenju Uprave policije

U radnjama predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića stiču se elementi krivičnog djela povreda ugleda Crne Gore, te će protiv njega biti podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio to krivično djelo, saopšteno je danas iz Uprave policije, prenose “Vijesti”.

“Nakon ocjene spisa predmeta postupajući tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću se izjasnio da se u radnjama predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića stiču elementi krivičnog djela povreda ugleda Crne Gore, te će protiv njega biti podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio navedeno krivično djelo”, navodi se u saopštenju Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da je nikšićka policija, u odnosu na video zapis koji je nastao 3. jula prilikom boravka Kovačevića na svečanosti obilježavanja 13 godina rada JU “Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju i osobe sa invaliditetom Nikšić” prilikom intoniranja državne himne, upoznala nadležnog tužioca i preduzela aktivnosti iz svoje nadležnosti.

Kovačević je preksinoć držao ispružen srednji prst ruke tokom intoniranje državne himne tokom obilježavanja 13 godina rada tog centra.

In je juče za “Vijesti” rekao da ni na koji način nije pokazao nepoštovanje himne i da je namještao kaiš na satu u trenutku kada je snimljen.

Kovačević je juče nakon što je dao izjavu na zahtjev Osnovnog državnog tužilaštva u Nikšiću, ocijenio i da je pozadina problematizovanja njegovog položaja tokom intoniranja himne pokušaj da se onemogući koaliciji Za budućnost Crne Gore (ZBCG) da na osnovu rezultata koje je postigla na izborima uzme učešće u budućoj Vladi.

Iz Službe za informisanje Predsjednika Crne Gore juče je saopšteno da su državni simboli Crne Gore neprikosnovena Ustavna kategorija i kao takvi moraju biti zaštićeni u svakom trenutku i svakoj prilici.

Više funkcionera opozicije osudilo je juče Kovačevićev postupak.

Foto: Printscreen

 

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!