Kovačević: “Krivična prijava protiv mene ne ide u prilog tvrdnji da je Crna Gora slobodna zemlja”

Kovačević je za Portal RTCG kazao da “ova odluka potvrđuje sumnje da je tužilaštvo u sprezi sa antisrpskim i promafijaškim medijima”

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević, koji se tereti za povredu ugleda Crne Gore zbog neprimjerenog držanja prsta prilikom intoniranja himne Crne Gore, kazao je za Portal RTCG da ova odluka potvrđuje “sumnje da je tužilaštvo u sprezi sa antisrpskim i promafijaškim medijima”.

Marko Kovačević je saopštio da je simptomatično da bivši predsjednik Crne Gore Milo Đukanović još uvijek nije saslušan zbog tvrdnji iz SKY komunikacije da je uzimao 300.000 eura sedmično od šverca cigareta.

“Ali zbog toga što se nekome nije svidio moj položaj tijela ili ruku dok sam stajao ja sam procesuiran. Protiv mene je pokrenut postupak i to pokazuje u kakvom je stanju Crna Gora danas. Stvar je vrlo jasna i ovo što se dokazuje ne ide u prilog tome da je Crna Gora slobodna zemlja”, ocijenio je Kovačević.

Podsjećamo, nakon što je dio medija objavio snimak na kojem se, kako tvrde, vidi da Kovačević drži podignut srednji prst tokom intoniranja himne, Kovačević je saslušan u policiji.

Prethodno je u saopštenju za medije kazao da je u toku hajka protiv njega, te da je namještao kaiš sata i da nikakve skrivene namjere u položaju njegove ruke na ceremoniji u Nikšiću nije bilo.

Iz Uprave policije saopšteno je da se postupajući tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću izjasnio da se u radnjama predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića stiču elementi krivičnog djela povreda ugleda Crne Gore, te će protiv njega biti podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio navedeno krivično djelo.

Foto: Printscreen

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!