“Ta beba bi svakako, pretpostavljam, umrla”: Monstruozna izjava srbijanske premijerke uznemirila javnost (VIDEO)

“Ova žena svaki dan probija dno bezobrazluka i pokvarenjaštva, zlo!”, “Ostala sam bez komentara”, “Bez srama, bez blama”, “Pa ne vjerujem šta čujem…”, “Ovo nije ljudsko biće, šta je ovo?”, “Monstruozno, paušalno, primitivno, bezdušno, hladnokrvno, skandalozno…”, neki su od komentara na društvenim mrežama

Premijerka Republike Srbije Ana Brnabić osvrnula se u utorak tokom zasjedanja Skupštine Srbije o padu vojnog helikoptera kod Surčina 2015. godine, a u kojem je poginulo sedam osoba.

Brnabić se dotakla pada helikoptera jer je tokom sjednice Skupštine ta tema više puta pomenuta.

“Ta helikopterska nesreća, koja zaista baš nema nikakve veze sa ovom tačkom dnevnog reda, ali je do sada tri puta spomenuta… Da vam kažem, znate šta je isto nedostatak odgovornosti i integriteta? To da u to vrijeme nije podignut taj helikopter, da pokuša spasiti tu bebu, ta beba bi svakako, pretpostavljam, preminula zato što je to bio jedini način da se stigne do te bebe”, rekla je Brnabić tokom rasprave o smjeni ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, piše Nova.rs.

Kratki isječak njenog govora brzo se proširio društvenim mrežama, a ljudi su u komentarima napali srbijansku premijerku da je neempatična.

“Ova žena svaki dan probija dno bezobrazluka i pokvarenjaštva, zlo!”, “Ostala sam bez komentara”, “Bez srama, bez blama”, “Pa ne vjerujem šta čujem…”, “Ovo nije ljudsko biće, šta je ovo?”, “Monstruozno, paušalno, primitivno, bezdušno, hladnokrvno, skandalozno…”, neki su od komentara na društvenim mrežama.

Kako prenosi “Jutarnji list”, transportni helikopter Mi-17 Vojske Srbije srušio se 13. marta 2015. dok je prevozio životno ugroženu bebu iz Novog Pazara. U padu vojnog helikoptera poginuli su major Omer Mehić, kapetan Milovan Đukarić, mehaničari zastavnici Nebojša Drajić i Ivan Miladinović, ljekar novopazarske bolnice Dževad Ljajić i njegov kolega anestetičar Miroslav Veselinović, kao i petodnevna beba iz novopazarske porodice Ademović.

Nakon rasprave u javnosti o složenim vremenskim uslovima koji su vladali toga dana i odluci da helikopter pokuša da sleti na civilni aerodrom i da bebu vozi u Beograd, a ne Kragujevac, Niš ili Kraljevo, Više javno tužilaštvo u Beogradu odlučilo je da se protiv osoba koje su učestvovale u pripremi i izvršenju zadatka neće voditi krivični postupak.

Idi na VRH
error: Content is protected !!