Dodik vrijeđao sudiju Ustavnog suda, nazvao ga Šiptarom

“Ustavni sud od početka je izbjegavao konsenzus i kršio ustav BiH, kao i Dejtonski mirovni sporazum. Motivisani su da RS načine zlo”, kazao je Dodik i dodao da će, ukoliko se ne dozvoli politički dogovor o tome, predloziti Skupštini zabranu rada SIPE, tužilaštva na prostoru RS, kao i nepoštovanje odluka Suda BiH

Predsjednik bh entiteta Republika Srpska (RS), Milorad Dodik, na današnjoj sjednici u Banjaluci obratio se za govornicom u Narodnoj skupštini RS i vrijeđao sudiju Ustavnog suda Bosne i Hercegovine Ledija Biankua, koji je iz Albanije, nazivajući ga Šiptarom.

U Banjaluci je počela osma posebna sjednica NSRS na čijem usvojenom dnevnom redu je razmatranje Predloga zakona o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda BiH, prema hitnom postupku, piše “Avaz”.

Dodik je na posebnoj sjednici Narodne skupštine poručio da je Ustavni sud BiH izgubio živce, da je pokazao da je navijački, inkvizicijski sud.

“Ustavni sud od početka je izbjegavao konsenzus i kršio ustav BiH, kao i Dejtonski mirovni sporazum. Motivisani su da RS načine zlo”, kazao je Dodik i dodao da će, ukoliko se ne dozvoli politički dogovor o tome, predloziti Skupštini zabranu rada SIPE, tužilaštva na prostoru RS, kao i nepoštovanje odluka Suda BiH.

Foto: Milorad Dodik (Printscreen)

Idi na VRH
error: Content is protected !!