CKDT: Velikosrpska okupacija u jeku, branićemo FCJK i crnogorski jezik, jer to smo svi mi koje tri godine progonite

“Razgradnja crnogorskih institucija je, čini se, pri samom kraju, povlače se nelogični i po ekonomiju Crne Gore štetni potezi, kurs spoljne politike je sve više jasan i našim zapadnim partnerima, kriminal i korupcija zastupljeniji su nego ikad, ali ono što, nadaju se, prolazi ispod radara crnogorske javnosti pozabavljene svakodnevnim cirkusom na poljima koje život i egzistenciju znače, jesu konstantni udari na kulturu i obrazovanje koje su najvažniji temelj svake države i društva”, piše u saopštenju CKDT

Crnogorsko kulturno društvo Toronto (CKDT) saopštilo je da se “pune tri godine Crnoj Gori, spolja i iznutra, napada sve što čini stub ove države i društva”.

“Raštimovana cirkusantska Vlada u tehničkom mandatu, na čelu sa pošto-poto premijerom, udarna je pesnica razgradnje crnogorskog društva. Imamo, stoga, krizu u Vladi, u parlamentu, ekonomiji, finansijama, u konačnici i najpogubnije, imamo ozbiljnu krizu društva i vrijednosti na kojima ono počiva. Razgradnja crnogorskih institucija je, čini se, pri samom kraju, povlače se nelogični i po ekonomiju Crne Gore štetni potezi, kurs spoljne politike je sve više jasan i našim zapadnim partnerima, kriminal i korupcija zastupljeniji su nego ikad, ali ono što, nadaju se, prolazi ispod radara crnogorske javnosti pozabavljene svakodnevnim cirkusom na poljima koje život i egzistenciju znače, jesu konstantni udari na kulturu i obrazovanje koje su najvažniji temelj svake države i društva”, saopšteno je.

Kako su saopštili, “za ovaj najvažniji zadatak zadužen je direktno naručilac posla i greške nijesu dozvoljene”.

“Sve ide po zamislima SPC i gurua iz sjenke, ruskog agenta i aktuelnog rektora Univerziteta Crne Gore, Vladimira Božovica. Mudro smišljeni plan pravljenja i instaliranja nove političke partije i soft varijante velikosrba koji će biti prihvatljivi zapadu, a koji će sprovoditi istu politiku kao i DF, sve po zamislima Crkve Srbije, se već uspješno sprovodi. Mandić i Knežević su samo dimna zavjesa, nove su nazvali Evropejcima da bi lakse manipulisali i narodom i međunarodnom zajednicom. Neće puno vremena proći dok im vidimo pravo lice, sprovodioci su svi izreda provjereni prljavi igrači u koje SPC ili ruska agentura imaju puno povjerenje. To je jasno i nakon postavljanja Milatovića za presjednika Crne Gore, u čijem kabinetu su svoje mjesto našli i Vukšić, Stijović, Dobričanin, razne Vesne Bratić i drugi. U podjeli prljavih poslova svoje mjesto i ulogu ima, naravno, i čovjek za specijalne zadatke, Goci Danilović multypraktik… Nekadašnji ministar unutrašnjih poslova koji je lične podatke crnogorskih građana iz biračkog spiska predao svojim nalogodavcima na dalju upotrebu i “obradu” i za čijeg mandata je SPC registrovana u MUP-u, sada je postao direktor Agencije za kontrolu i obezbjeđenje kvaliteta visokog obrazovanja. Rekli bi neupućeni da “odmori” nakon uspješno izvršenih zadataka od kojih je jedan i marginalizacija stranke čiji je lider. Ali, rehabilitacija ovog izvršioca “specijalnih” i povjerljivih zadataka, koji je postavljen od najvećeg izdajnika Crne Gore (kojeg će, kao takvog, i pamtiti istorija), Dritana Abazovića, nije slučajna. Cilj je udar na sve zdravo u društvu, na glas razuma u cirkusu koji režiraju, udar na slobodu govora i udar na rijetke ljude koji još uvijek imaju hrabrosti da govore”, piše u saopštenju.

I do sada je, dodaje se, “bilo udara na FCJK, ali su hrabri ljudi koji vode ovaj fakultet uspjeli da odbrane FCJK kao, čini se, zadnji bastion slobode u okupiranoj Crnoj Gori”.

“Pošto bočni udari na personalna rješenja koja vode ovaj fakultet nijesu uspjela, a crnogorsko društvo je toliko razoreno da je na redu udar na crnogorski jezik i sve ono što čini identitet Crnogoraca, vješto se na mjesto Agencije instalira Danilović da nađe osnov i sprovede gašenje FCJK, formalno ili neformalno. Daniloviću, okani se ćorava posla, na pogrešne si se namjerio. FCJK je preveliki zalogaj i za tebe, branićemo FCJK i crnogorski jezik, jer to smo svi mi, naši prijatelji, naša braća, sestre, svi mi koje evo tri godine progonite po Crnoj Gori, koje ako ne može kupiti zastrašujete i rašćerujete, ali koji znaju da im nema odstupnice jer nam je ova država jedna i jedina. Nas ima i u zemlji i u dijaspori. Ispred stotine udruženja u dijaspori čija djeca znaju odakle su i kojim jezikom govore, koja Crnu Goru i crnogorski jezik čuvaju kao nešto najsvetije i koja znaju da će Crna Gora preživjeti i ovo što joj se sada dešava, kao što je preživjela i sve dosadašnje okupatore, prenosimo poruku i Daniloviću i njegovim nalogodavcima – branićemo FCJK. Braniti i odbraniti i dočekati dan kad će svi izdajnici odgovarati pred institucijama Crne Gore i njenim narodom”, piše u saopštenju.

Idi na VRH
error: Content is protected !!