Kompanija Ošngejt: Posada nestale podmornice Titan je mrtva

“Tugujemo zbog gubitka života”, navodi se u saopštenju kompanije Ošngejt

Kompanija Ošngejt, vlasnik podmornice Titan, saopštila je da su posada “nažalost izgubljena”, prenijela je agencija Rojters.

“Tugujemo zbog gubitka života”, navodi se u saopštenju Ošngejt.

Obalska straža SAD saopštila je ranije danas da je robotizovana podmornica na daljinsko upravljanje (ROV) u blizini broda “Titanik” pronašla “polje krhotina” u oblasti pretrage.

Stručnjaci u okviru zajedničke komande procjenjuju informacije, prenosi BBC.

Američka obalska straža će na konferenciju za novinare, planiranoj poslije 21 sat, iznijeti više detalja, prenose “Vijest”.

Stručnjak za potrage i spašavanje Dejvid Merns, koji je prijatelj dvojice putnika na podmornici Titan, kazao je ranije da su pronađene krhotine “djelovi podmornice”.

On je u TV prenosi uživo na Skaj njuzu kazao da je dio vocap grupe u kojoj su ljudi iz timova koji tragaju za podmornicom.

“Upravo su mi rekli da su među krhotinama pronađeni okvir za pristajanje i zadnji poklopac podmornice. Ovo je nekonvencionalna podmornica, taj zadnji poklopac ima šiljasti kraj, a okvir za pristajanje je ono na čemu je cijela podmornica položena i na šta pristaje kad dotakne dno. To potvrđuje da su među krhotinama pronađeni djelovi podmornice Titan”, kazao je Merns.

Podmornica kojom upravlja OceanGate Expeditions, čiji se direktor i osnivaš Stokton Raš takođe nalazi u kapsuli, nestala je u nedjelju kod obale Njufaundlenda.

U trenutku nestanka u kapsuli je ostalo zaliha kiseonika za 96 sati.

Te zalihe su istekle danas prije podne.

Foto: Printscreen

 

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!