Šest mjeseci od ubistva Ivane Krivokapić, još nije uhapšen osumnjičeni Jetmir Gočaj

Gočaj je planinarski vodič iz sela Vusanje kod Gusinja, a Ivanu je upoznao upravo na jednoj od planinarskih tura. Kako je on rodom iz Albanije, a dobro poznaje i planine, postojalo je više teorija gdje bi mogao da se krije. Njegovi poznanici iz Crne Gore su otkrili da ima i rođake u inostranstvu, te postoje brojne opcije gdje bi mogao da se krije

Ivana Krivokapić (26), studentkinja koja je živjela u iznajmljenom stanu na Zvezdari, pronađena je mrtva prije tačno šest mjeseci, kada su braća došla pred njena vrata jer se nije javljala na telefon. Tek nakon dvije nedjelje ustanovljeno je da je djevojka ubijena, a osumnjičeni je već uveliko bio u bjekstvu. Jetmir Gočaj (24), njen partner koji se sumnjiči da ju je zadavio, nije uhapšen do danas.

BRAĆA JE PRONAŠLA NAKON ŠTO SE DANIMA NIJE JAVLJALA

Ivana se danima nije javljala na telefon, kada su zabrinuta braća odlučila da odu do njenog stana na Zvezdari 24. decembra prošle godine. Morali su da razvale vrata stana i tada su zatekli beživotno tijelo nesrećne djevojke.

Djevojka je zatečena otkopčanih pantalona i podignute bluze sa vidljivim modricama po vratu. Kasnije se ispostavilo da je imala povrede i na prstima šake, što ukazuje da se borila sa svojim ubicom.

Ipak, u tom trenutku nije bilo zvanično potvrđeno da je reč o ubistvu, već se radilo o sumnjivoj smrti. U stanu nije bilo tragova premetačine, te se naizgled nije moglo odmah posumnjati na težak zločin.

OBDUKCIJA NAKON SEDAM DANA OTKRILA MRAČAN EPILOG

Tog 30. decembra prošle godine Više javno tužilaštvo je saopštilo rezultate obdukcije sa toksikologijom, koji su potvrdili da je studentkinja ubijena. Ipak, tada je saopšteno da je osumnjičeni NN lice.

“Sumnja se da je, za sada nepoznato lice Ivanu Krivokapić lišilo života tako što ju je ugušilo davljenjem. Policija intenzivno radi na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela i traga za učiniocem”, saopšteno je tada.

Ipak, jedna osoba je u trenucima nakon ubistva Ivane posebno ubirala pažnju javnosti i isticala se. Jetmir Gočaj je aktivno na društvenim mrežama objavljivao fotografije sa ubijenom studentkinjom, uz srceparajuće poruke opraštanja. Gočaj je sve vrijeme glumio da je tužan, kao i da pati, sve dok policija nije rasvijetlila slučaj.

NAKON 20 DANA OTKRIVENO KO JE OSUMNJIČENI

Nakon 20 dana od ubistva, utvrđeno je da za Ivanino ubistvo osumnjičen Jetmir Gočaj (24). To je zvanično i saopštilo Više javno tužilaštvo u Beogradu 13. januara

“U pitanju je državljanin Crne Gore Jetmir G. (24). Nakon što je policija dostavila krivičnu prijavu uz dokazni materijal, Više javno tužilaštvo u Beogradu donijelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv Jetmira G, zbog sumnje da je izvršio krivično djelo Teško ubistvo iz niskih pobuda (ljubomore), za koje je zaprijećena kazna od najmanje 10 godina ili doživotni zatvor”, naveli su iz Tužilaštva.

Kako su naveli, sumnja se da je Jetmir, 23. decembra 2022. godine između 00:37 i 5:30 časova lišio života Ivanu K, sa kojom je bio u emotivnoj vezi. On je navedenog dana došao do Ivaninog stana na Zvezdari gdje je boravio od 11. decembra 2022. godine i ušao sa njom u verbalnu raspravu. Onda je krenuo da joj rukama steže usta i nos dok nije izdahnula, pa je zaključao stan i ključ ponio sa sobom. Sumnja se da je istog dana autobusom napustio teritoriju Srbije.

Tužilaštvo je predložilo sudu da se Jetmiru odredi pritvor, kao i da se raspiše potjernica.

RASPISANA POTJERNICA, A JETMIR NESTAO BEZ TRAGA

Međunarodna potjernica za Jetmirom je raspisana nakon tri dana od saopštenja da je osumnjičeni upravo on. Ipak, kako je Jetmir već prvog dana napustio državu, a imao je više od 20 dana da osmisli plan bjekstva, on do danas uspješno izmiče nadležnim organima.

Kako su pisali crnogorski mediji, policijski službenici nisu zatekli Jetmira na njegovoj adresi u Crnoj Gori.

Gočaj je planinarski vodič iz sela Vusanje kod Gusinja, a Ivanu je upoznao upravo na jednoj od planinarskih tura. Kako je on rodom iz Albanije, a dobro poznaje i planine, postojalo je više teorija gdje bi mogao da se krije.

Njegovi poznanici iz Crne Gore su otkrili da ima i rođake u inostranstvu, te postoje brojne opcije gdje bi mogao da se krije. Ono što je sigurno – on je u tome uspješan, jer i nakon šest meseci od ubistva osumnjičeni nije uhapšen.

BOLNE RIJEČI PORODICE UBIJENE DJEVOJKE

“Naše dijete leži gore, tamo negdje, a on je “utekao”. Našu Ivanu ništa neće vratiti, ali njen ubica je na slobodi”, rekao je za ranije “Blic” Miodrag Krivokapić, stric ubijene djevojke.

Kako je on ispričao, Jetmira nisu poznavali, niti ga je Ivana ikada spominjala. Prvi put su ga vidjeli na nadzornim kamerama, nakon što je utvrđeno da je on osumnjičeni.

“Kako nam može biti lakše kada je Ivanin ubica na slobodi, nemamo mira. Nikada nam Ivana nije pričala o njemu, prvi put smo ga vidjeli na kamerama kada je i otkriveno da je ubio našeg anđela”, ispričao je tada stric.

Otac ubijene djevojke se više puta oglasio na društvenim mrežama, kada je podijelio fotografije svoje ćerke, uz bolne riječi.

“Pred tobom je bio život cijeli, ali anđeli su te sebi htjeli….pet mjeseci bez osmjeha, bez pogleda, bez baćate… Gledam put neba, misli mi se gube… Umjesto da lakše je, još teže mi bude… Čekam, i dalje čekam i zamišljam, znam da si tu i da ćeš pročitati. Vole te tata, mama i Fiki”, napisao je otac ubijene djevojke.

CRNOGORSKA POLICIJA ĆUTI O TOME DA LI JE GOČAJ NAPUSTIO DRŽAVU

Kako su pisale “Vijesti”, crnogorska policija od sredine februara ćuti na pitanja o tome da li je i kada teritoriju Crne Gore napustio Gusinjanin Jetmir Gočaj.

”Vijesti” su Upravu policije 14. februara, 21. i 28. aprila, pitale kada su poslednji put i koje mjere i radnje preduzeli da uhapse Gočaja, kojeg Srbija potražuje zbog ubistva, ali i kada je, prema njihovoj evidenciji, taj Gusinjanin napustio Crnu Goru.

Uprkos brojnim urgencijama, odgovor nije stigao.

Izvor: “Blic”

Foto: Ivana Krivokapić i Jetmir Gojčaj

 

 

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!