Roman Simović, Naod Zorić i Predrag Uljarević dobitnici Trinaestojulske nagrade

Kako je saopšteno, odluku je na današnjoj sjednici donio žiri za dodjelu Trinaestojulske nagrade u sastavu predsjednik žirija prof. dr Miroslav Doderović i članovi dr Žarko Leković, prof. dr Dragan Koprivica, mr Isidora Damjanović, prof. Svetlana Ivanović, prof. dr Vidran Kljajević i dr Milena Burić

Trinaestojulsku nagradu za 2023. dobili su Roman Simović, Naod Zorić i Predrag Uljarević, saopšteno je iz Ministarstva kulture i medija.

Kako je saopšteno, odluku je na današnjoj sjednici donio žiri za dodjelu Trinaestojulske nagrade u sastavu predsjednik žirija prof. dr Miroslav Doderović i članovi dr Žarko Leković, prof. dr Dragan Koprivica, mr Isidora Damjanović, prof. Svetlana Ivanović, prof. dr Vidran Kljajević i dr Milena Burić.

“Žiri je donio Odluku da se Trinaestojulska nagrada za 2023. godinu, dodijeli Romanu Simoviću, violinisti, za koncertnu turneju tokom 2022. godine – jednoglasno, Naodu Zoriću, slikaru, za likovnu izložbu „Slike i crteži“ jednoglasno, i Predragu Uljareviću, dipl. pravniku, za ukupnu godišnju aktivnost na razvoju kulture (izdavaštvo) većinom glasova”, saopšteno je iz Ministarstva kulture i medija.

Foto: Skupština Crne Gore

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!