Andrea Pozderac iz BiH magistrirala na Georgetown University: Rame uz rame sa Clintonom, kraljem Felipeom VI…

Walsh School of Foreign Service (Walsh škola vanjske službe) na Georgetown Univerzitetu u Vašingtonu konzistentno je rangirana među vodećim svjetskim fakultetima za međunarodne odnose

Andrea Pozderac iz BiH magistrirala na poznatom Georgetown University u Vašingtonu i postala prva osoba sa Zapadnog Balkana koja je dobila prestižnu nagradu “Jill A. Hopper” za izvrsnost.

To je na svom Facebook profilu objavio dr Edhem Čustović, naučnik iz BiH koji živi i radi u Australiji,

Walsh School of Foreign Service (Walsh škola vanjske službe) na Georgetown Univerzitetu u Vašingtonu konzistentno je rangirana među vodećim svjetskim fakultetima za međunarodne odnose.

Značajni alumni su bivši američki predsjednik Bill Clinton, bivši direktor CIA-e George Tenet i španski kralj Felipe VI, kao i brojni drugi šefovi država ili vlada.

Osnovana 1919. godine, SFS je najstarija kontinuirano operativna škola za međunarodne poslove u Sjedinjenim Državama, koja je prethodila američkoj službi vanjskih poslova šest godina, a mnogi njeni diplomci nastavljaju karijere u američkoj vanjskoj politici kao i globalne politike.

Andrea je završila je Drugu gimnaziju Sarajevo i diplomirala na SSST – Univerzitet Sarajevo School of Science and Technology iz političkih nauka.

Foto: Andrea Pozderac (Privatna arhiva)

Idi na VRH
error: Content is protected !!