Zastrašujuće: Podvodini ribolovac u posljednjem trenutku upucao ajkulu koja je jurila prema njemu (VIDEO)

Dvojica muškaraca s podvodnim puškama gledala su morske pse kako plivaju u krug na desetak metara ispod njihovih nogu. “Nećemo moći ništa da ulovimo dok su oni u blizini. Prijatelju, ja idem natrag na brod”, rekao je jedan od njih i signalizirao povratak. No, nakon nekoliko trenutaka ponovno je zagnjurio glavu ispod površine okeana i uočio kako jedan morski pas ide pravo na njega

Muškarac iz Australije snimio je šokantan trenutak kada je ubio bronzanog morskog psa (Carcharhinus brachyurus) koji mu se previše približio dok je bio u podvodnom ribolovu kraj obale Queenslanda.

Snimak početno prikazuje dvojicu muškaraca kako s podvodnim puškama gledaju tri ili viške morskih pasa kako plivaju u krug na desetak metara ispod njihovih nogu.

Potom je jedan izvadio dihalicu iz usta pa doviknuo drugome: “Približavaju nam se, je l’ da!”.

“Nećemo moći ništa da ulovimo dok su oni u blizini. Prijatelju, ja idem natrag na brod”, odgovorio mu je drugi i signalizirao povratak.

No, nakon nekoliko trenutaka ribolovac je ponovno zagnjurio glavu ispod površine okeana i uočio kako jedan morski pas ide pravo na njega.

Instinktivno ga je upucao, a morski pas se gotovo odmah okrenuo na leđa i počeo da tone u dubinu.

Muškarac je u potpunom šoku samo uspio da opsuje.

Bronzani morski psi mogu da narastu do 3,5 metara i dostignu težinu od 300 kilograma. Naziv su dobili po bronzano-sivim leđima i bijelom trbuhu.

Ovi predatori poznati su što napadaju u grupama i potencijalno su agresivni. Dosad je zabilježen velik broj napada na ljude u Australiji.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!