Džoniću doživotna robija za ubistvo Đokića: Ubica tročlane porodice divljao u sudu, udarao glavom o sto…

Džonić je 27. septembra 2021. godine na mestu zvanom Dudin gaj usmrtio brata od tetke Gorana Đokića (57), njegovu suprugu Gordanu (56) i ćerku Lidiju Đokić (26) iz Aleksinca

Penzionisani vatrogasac Goran Džonić (59) iz Moravca oglašen je krivim i osuđen na doživotnu robiju, jer je 27. septembra 2021. godine na mestu zvanom Dudin gaj usmrtio brata od tetke Gorana Đokića (57), njegovu suprugu Gordanu (56) i ćerku Lidiju Đokić (26) iz Aleksinca.

On je oglašen krivim da je počinio krivično djelo teško ubistvo u sticaju sa nedozvoljenim posjedovanjem oružja i municije.

Džonić je presudom u obavezi da plati oko tri miliona dinara za troškove postupka, a rodbina ubijenih je upućena na parnični postupak radi nadoknade štete, piše “Blic”.

Goran Džonić (Foto: društvene mreže)

Ovakvu prvostepenu presudu donijelo je danas veće Višeg suda u Nišu kojim je predsjedavao sudija Mirko Drašković, čime je posle tri i po mjeseca okončan sudski proces za jedan od najmonstruoznijih zločina u Srbiji.

Dok je sudija Mirko Drašković čitao presudu Džonić je uzviknuo: “Zašto?! Za šta?”!

Džonić je izveden iz sudnice, udarao je glavom o sto i počeo da viče: “Nisam ja to uradio, hoću da se ubijem!”.

Stražari su ga jedva savladali.

Biljana Pešić, Džonićeva advokatica najavila je žalbu na presudu.

UBIO IZ KORISTOLJUBLJA

Optužnicom Višeg javnog tužilaštva, Džoniću je stavljeno na teret da je teško ubistvo iz koristoljublja počinio kako bi rođaku vratio pozajmicu od 10.000 eura koju je uzeo da bi kupio i renovirao kuću za jednog od sinova.

On se tereti da je brata od tetke Gorana, njegovu suprugu Gordanu i ćerku Lidiju, kobne večeri zaustavio kada su iz Moravca krenuli kolima za Aleksinac i da ih je prijeteći pištoljem primorao da odu do mjesta zvanog Dudin gaj gdje ih je ubio a njihova tijela zapalio. “Pasat” je odvezao u okolinu Tešice gdje je uzeo novac iz gepeka a vozilo zapalio, nakon čega se vratio skuterom u Moravac i sakrio pare u dvorištu kuće koju gradi za sina Stefana.

UZEO VIŠE OD 40.000 EURA

Džonić se teretio da je iz “pasata” Gorana Đokića, koji je u Aleksincu imao mjenjačnicu, oduzeo više od 40.000 eura u raznim valutama koji su se nalazili sakriveni u automobilu. Prema optužnici on je iz vozila oduzeo 1.380.000 dinara, 27.130 eura 3.940 švajcarskih franaka i 1.690 američkih dolara, kao i 160 američkih dolara u apoenima od po jedan dolar. Džonić se zatim se vratio u Moravac u kući u izgradnji u Moravcu koju koristi njegov sin Stefan, gdje je sakrio novac.

“U kupatilu je ostavio 160 dolara, u pomoćnoj prostoriji pored kuće u bijeloj kutiji 768.000,00 dinara, a u voćnjaku iza kuće 612.000,00 dinara, 3.940 švajcarskih franaka, 1.690 dolara i 17.130 eutra, zakopavši ovaj novac ispod drveta, dok je 10.000 eura na ime pozajmice vratio rođaku, navodi se u optužnici.

NESUMNJIVI DOKAZI

Svi prikupljeni dokazi išli su od početka istrage u prilog samo jedne sumnje – da je upravo on jedini izvršilac monstruoznog zločina, iako je Džonić lažima i manipulacijom pokušao da prebaci odgovornost na braću Aleksandra i Konstantina Miloševića iz Moravca, poznate kao braća Jojke, ali mu nije pošlo za rukom.

Njegov DNK je nađen novcu i vreći sa eurima, kao i na pištolju koji je nađen sakriven nakon što je on ispričao policiji gdje se nalazi a za koji je balističkim vještačenjem utvrđeno da je iz njega ubijena porodica Đokić.

Na oružju je nađen i DNK Lidije Đokić. Sigurnosne kamere u Tešici snimile su „pasat“ Đokića kako sa zemljanog puta dolazi iz pravca Moravca u dva časa iza ponoći, i Džonićev žuti skuter kako se vraća dva časa kasnije istim putem. Snimljen je kako sipa gorivo u kantu na dan nestanka Đokića, a istog dana je bio i u Tešici kraj mjesta gdje je kasnije nađen zapaljen pasat…

Metalostrugar iz Moravca je posvjedočio da je Džoniću pomogao da napravi navoj na cijevi pištolja za prugušivač, ne znajući tada o čemu se radi…

NEGIRAO ZLOČIN

Optuženi Džonić je i u toku maratonske istrage i na samom suđenju negirao da ima bilo kakve veze sa ubistvom tvrdeći da je u noći kada su Đokići oteti, opljačkani i spaljeni, bio navodno na noćnom pecanju pa u garaži.

On je na suđenju iznio bizarne tvrdnje da mu neko namješta trostruko ubistvo i podmeće DNK na parama, oružju… Džonić je pred sudom glumio gubitak sjećanja svaki put kada je bi suočen sa dokazima, ne pokazujući znake kajanja.

MANIPULATOR

Dr Marija Panić, predstavnik komisije vještaka Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu, na prošlom ročištu potvrdila je da je Džonić u potpunosti u stanju da realno rasuđuje jer je duševno zdrav kao i da su mu intelektualne sposobnosti na nivou prosjeka.

Ona je potvrdila da je tokom vještačenja kod optuženog uočeno manipulativno ponašanje ali i pojedini agresivni ispadi i neljubazno ponašanje prema medicinskom osoblju i čuvarima. Vještačenje je potvrdilo da Džonić ima sklonosti da manipuliše.

Foto: Ubijena porodica Đokić

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!