Đaci u Novom Pazaru iznenadili profesorku za kraj školske godine: “Ovi su i šmekeri i mangupi” (VIDEO)

Kako se u videu može vidjeti, riječ je o prvom razredu srednje škole koje je svoju profesorku Elviru Numanović Selmanović na ulazu u učionicu dočekalo konfetama i osmijehom. Sa istim takvim osmijehom na licu profesorka je došla do svoje katedre gdje ju je čekalo cvijeće i velika kutija sa poklonom

Da odnos sa profesorima i nastavnicima ne mora uvijek da bude zategnut, već i prijateljski i pun poštovanja najbolje su pokazali đaci Ekonomsko – trgovinske škole u Novom Pazaru.

Naime, na Facebook stranici Pribojski žurnal osvanuo je video u kom se može vidjeti sva ljepota odnosa profesora i đaka, a oduševljenje mnogih govori da svi žudimo za što većim brojem takvih prizora.

“Ne mora izmicanje stolica i iživljavanje nad nastavnicima, može i ovako, kulturno, lijepo, emotivno. Naučimo djecu, ako se već mora neki video “kačiti” po društvenim mrežama, da to bude ovako”, stoji u opisu video snimka na ovoj stranici.

Kako se u videu može vidjeti, riječ je o prvom razredu srednje škole koje je svoju profesorku Elviru Numanović Selmanović na ulazu u učionicu dočekalo konfetama i osmijehom. Sa istim takvim osmijehom na licu profesorka je došla do svoje katedre gdje ju je čekalo cvijeće i velika kutija sa poklonom.

Nakon otvaranja kutije, po svemu sudeći omiljena profesorka u školi, bila je oduševljena onim što vidi – skupocenim novčanikom.

Ispod videa su se ređali komentari oduševljenja i podrške kako đacima, tako i  profesorki, piše “Blic”.

“Svaka čast, omladino, tako treba da bude, tako je bilo u naše vrijeme. Poštovanje prema roditeljima, prema učiteljima, nastavnicima, profesorima. I bila su mnogo lijepa vremena, neka ova dešavanja budu opomena za ovu djecu a i za nas starije, respekt za ovaj gest, da ih bude puno puno još!”, “Postoji negdje duboko u nama dobrota, poštovanje i vaspitanje. Potrudimo se da ovakvih primjera bude što više”, “Ovo nam treba! Ove momke treba promovisati kao mangupe i šmekere. Velika zasluga sigurno pripada i razrednoj, ali najveći dio su djeca ponijela iz kuce. Bravo omladino!”, bili su samo neki od 945 komentara podrške.

Kako se može videti na Facebook profilu profesorke Elvire, ovo nije prvi put da joj učenici priređuju iznenađenje. Dva video snimka od prošle godine u kojima se može vidjeti kako joj đaci poklanjaju cvijeće govore da je i ranije bila obožavana među djecom.

Не мора измицање столица и иживљавање над наставницима, може и овако, културно, лепо, емотивно.Научимо децу, ако се већ мора неки видео "качити" по друштвеним мрежама, да то буде овако.Средња школа у Новом Пазару

Posted by Pribojski Žurnal on Tuesday, May 16, 2023

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!