Objavljen novi snimak “čovjeka u bijelom”: Evo kuda se kretao napadač na briselski aerodrom (VIDEO)

Pomoću snimaka nadzornih kamera policija je otkrila tok kretanja nakon napada muškarca za kojim traga i kojeg optužuje za učestvovanje u napadu. Vlasti mole građane da predaju jaknu ukoliko su je negdje pronašli ili eventualno imaju snimke koji bi mogli biti korisni u istrazi terorističkog napada

Belgijski tužioci objavili su nove snimke preživjelog napadača na briselski aerodrom 22. marta, poznatog kao “čovjek u bijelom”.

Vlasti su zamolile građane koji su ga vidjeli da svoj iskaz daju u policiji. Muškarac je “uhvaćen” na snimcima nadzornih kamera do 9.50 sati prema lokalnom vremenu, a na glavi je imao bijeli šešir i svijetlu jaknu koju je kasnije bacio, javlja BBC.

Kako piše portal dnevnik.hr, pomoću snimaka nadzornih kamera policija je otkrila tok kretanja nakon napada muškarca za kojim traga i kojeg optužuje za učestvovanje u napadu.

Vlasti mole građane da predaju jaknu ukoliko su je negdje pronašli ili eventualno imaju snimke koji bi mogli biti korisni u istrazi terorističkog napada.

U dva napada koja su potresla belgijski grad Brisel 22. marta poginule su 32 osobe. Napadi su se dogodili u metrou i vazdušnoj luci. Dosadašnja istraga ukazuje na to da su u vazdušnoj luci bila tri napadača. Dva su se raznijela, a treći je pobjegao. Odgovornost za napade preuzela se Islamska država.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!