Zbog ubistva pjevačice policija odvela Igora Rojka na ispitivanje, njegov mlađi brat pobjegao

Policija intenzivno traga za Nebojšom Rojkom kako bi ga ispitala i prikupila dodatne informacije o ubistvu Jelene Krsmanović. Igor Rojko je u policijsku stanicu odveden u svojstvu građanina i zasada nije osumnjičen

Mole se svi koji ga vide Nebojšu Rojka da nazovu policiju

Srbijanski mediji javljaju da su jake policijske snage danas s ušle u dvorište porodice Rojko u naselju Crvenka, koje se nalazi samo nekoliko stotina metara od mjesta ubistva pjevačice Jelene Marjanović Krsmanović.

“Oko podneva je u dvorište upalo mnogo policajaca. Odmah su pitali za Igora i rekli da mora da pođe sa njima. Nisu nikom ništa objašnjavali. Prevrnuli su sve što su mogli, kuću, tavan, šupu… Tražili su ne znam ni sam šta, a onda, zajedno sa još usnulim Igorom, otišli. Mlađi, Vihor, nestao je i ne znamo gde je”, izjavio je za “Novosti” Franc Rojko iz Crvenke, u čiju je kuću danas, sat i po pre nego što je Jelena Marjanović sahranjena na groblju Zbeg.

Igor Rojko je u policijsku stanicu odveden u svojstvu građanina i zasada nije osumnjičen.

Policija, međutim, intenzivno traga za Igorovim mlađim bratom Nebojšom, poznatijim pod nadimkom Vihor, koji je u bjekstvu. Kako “Novosti” saznaju, istražni organi u kući Rojkovih tražili su oružje kojim je počinjen zločin, ali i još neke tragove.

Inače, braća Rojko odavno su poznati policiji, zbog raznih krivičnih djela, prije svega krađa i razbojništava, zbog čega su bili i u zatvoru.

Franc Rojko kaže za “Novosti” da ga nije iznenadio dolazak policije.

“Oba moja sina imali su probleme sa zakonom i policija je zato i ranije dolazila u našu kuću. Mi slabo i komuniciramo. Njih dvojica su umjeli sve da nas maltretiraju. Sada pričaju samo sa majkom, a od mene traže pare“, kaže Franc.

Nesrećni otac kaže da sinove nije vaspitavao da budu problematični, ali…

“Cijelog života sam pošteno radio, i dan i noć. Bio sam vozač u GSP i sad sam u penziji, koja nije mala. Supruga još radi. Dakle, nas dvoje imamo više nego solidne prihode da možemo lijepo da živimo. Ali, imamo dvojicu sinova, koji nigdje ne rade. Zato su i otišli u kriminal, pa i u probleme sa drogom“, priča otac.

Ipak, Franc Rojko naglašava da ne veruje da je bilo koji od njegovih sinova ubio pjevačicu ili bio saučesnik u monstruoznom događaju.

“Oni su moji sinovi i tačno je da su problematični. To zna i ceo komšiluk. Ipak, ne vjerujem da je ijedan od mojih sinova nekog mogao da ubije. Pa, kad bih znao da je tako, svojim rukama bih ga zadavio!”

Inače, policija i nadležni istražni organi i dalje maksimalno rade na rasvijetljavanju ubistva pjevačice Jelene Marjanović, čije je beživotno tijelo pronađeno za vikend na dolmi u Borči, nepunih 200 metara od kuće porodice Rojko. I danas su, na mjestu gde je njeno telo nađeno, policijski inspektori i forenzičari pregledali iznova mjesto ubistva i tragali za mogućim novim dokazima.

Kako pišu “Novosti”, do sada je urađeno više analiza DNK, ali nijedan rezultat nije odveo do ubice. Stručnjaci sa Biološkog fakulteta u Beogradu uspjeli su da izoluju DNK koji ne pripada ubijenoj pjevačici, već najverovatnije ubici. Ovo, međutim, još uvek nije i zvanično potvrđeno, niti je počinilac pronađen, te sada istraga ide u više smerova. Zbog toga je, posljednjih dana, policija na informativne razgovore privela desetak osoba.

U toku je i proučavanje telefonskih baznih stanica, ali i analiza poruka iz Jeleninog mobilnog telefona, kao i njene fejsbuk-stranice, na koju su joj, navodno, stizale neke prijeteće poruke, za koje ona nije marila.

Pored toga, ključni su i poslednji sati u kući Marjanovića i njihovi međusobni odnosi.

Rezultati obdukcije su potvrdili da Jelena nije silovana. Imala je odbrambene povrede po rukama, ali i povrede po tijelu od udaraca koje joj je zadao napadač. Od prvih udaraca u glavu ona se onesvestila. Već mrtvu ženu odvukao je stotinjak metara dalje i gurnuo je u kanal.

Istraga se i dalje “vrti” i oko Zorana Marjanovića, pjevačicinog supruga, koji je nakon policijskog zadržavanja od 48 sati pušten kući, jer se rezultati vještačenja DNK nisu poklopili sa njegovim. On je i dva puta prošao poligraf. Još dok je bio u pritvoru, policija je u njegovoj kući zaplijenila samostrel i sportsku opremu.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!