Amer Ramusović, dobitnik PRO PR GLOBE nagrade: “Uz ljubav i znanje, čovjek mora biti sposoban” (VIDEO)

“Amer… Jedna dobrota, finoća, disciplinovan, dobar đak, sve na svom mjestu. A odličan sam prijatelj sa njegovim roditeljima. Roditetlji za roditelje, a Amer je kao moj Bato… Mnogo ga volim”, kazala je u emisiji “Mostovi” RTCG Ramusovićeva učiteljica, 88-godišnja Jelica Jelka Petrić

PRO PR GLOBE za 2022. godinu 5. maja dobilo je 25 najboljih PR i menadžer stručnjaka iz 12 zemalja svijeta. Iz Crne Gore Mitar Vukčević, Dejan Lučić i Amer Ramusović.

Amer Ramusović je rođen u Beranama prije šest decenija, a njegov životni i profesionalni put ostavlja traga u Prištini, Podgorici, Sarajevu, Beogradu.

Ramusović je osnovno i srednje obrazovanje završio u Beranama, fakultet za žurnalistiku u Sarajevu, magistrirao je u Tuzli, na Filozofskom fakultetu. Pasionirani novinar, trudio se da štiti društvene interese, zastupa istinu i pravdu, da etično, tačno i precizno radi posao kako bi sačuvao kredibilitet u nesavršenom svijetu, u godinama izazova, naročito u Crnoj Gori.

“Amer… Jedna dobrota, finoća, disciplinovan, dobar đak, sve na svom mjestu. A odličan sam prijatelj sa njegovim roditeljima. Roditetlji za roditelje, a Amer je kao moj Bato… Mnogo ga volim”, kazala je u emisiji “Mostovi” RTCG Ramusovićeva učiteljica, 88-godišnja Jelica Jelka Petrić.

A svom đaku po novinarki poslala je – gurabije!

Amerovi majka i supruga Alma su rođene u Srbiji, u Sjenici, i obje su, predane porodicama, zapostavile karijere.

Amer je jugonostalgičar. Bio je stipendista Titovog fonda, išao na radne akcije, nosio je štafetu, recitovao, vodio programe…

“Pokušavam da to prenesem na djecu, sina Vildana i ćerku Rijaldu”, kaže Amer.

Ima tri sestre, a kad se rodio pjevao je, ni manje ni više, nego Ismet Krcić!

“Slavilo se nekoliko dana, i kada me sretnu prijatelji od pokojnih roditelja kažu kako su me jedva dočekali i sjete se veselja”, priča Amer.

Vildan je arhitekta i živi u Sloveniji, u Mariboru, a kćerka Rijalda je, nakon završenih političkih nauka u Podgorici, u Sarajevu upisala postdiplomske studije, na Fakultetu na kojem je studirao njen otac.

Amer je dobitnik brojnih novinarskih nagrada za svoj rad. Napisao je knjigu “Samoregulacija medija u Crnoj Gori”, a posljednjih 20 godina savjesno i predano radi kao PR i menadžer Fonda za zadravstvo, zbog čega je nedavno i nagrađen.

“Uz ljubav i znanje, čovjek mora biti sposoban”, kaže Ramusović.

Svetlana Peruničić

Foto: PRO PR GLOBE

Idi na VRH

error: Content is protected !!