Gradonačelnik New Yorka osvanuo u hrvatskom dresu: “Svi znamo da je ovaj grad Zagreb Amerike!” (VIDEO)

Zahvalio je Hrvatima u Americi i poručio im da vjeruju u porodicu, posao i javnu bezbjednost, piše “Jutarnji list”. Prvi put je u Bowling Greenu podignuta hrvatska zastava. Na ceremoniji podizanja hrvatske zastave gradonačelniku New Yorka je uručen i dres hrvatske fudbalske reprezentacije

U New Yorku je juče obilježena 30. godišnjica otvaranja hrvatskog konzulata i 31 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između SAD-a i Republike Hrvatske. Gradonačelnik New Yorka Eric Adams je tom prigodom proglasio Dan hrvatske baštine.

Adams je tom prilikom poželio dobrodošlicu američkim Hrvatima i podigao hrvatsku zastavu.

“Veza između New Yorka i naše hrvatske zajednice snažna je kao i uvijek. Znamo da je New York City Zagreb Amerike. Najveća hrvatska populacija u Americi je upravo ovdje. I znam koliko je ta zemlja lijepa jer sam prije mnogo godina bio tamo i gledao prekrasnu obalu, upoznao drage ljude…”, rekao je.

Zahvalio je Hrvatima u Americi i poručio im da vjeruju u porodicu, posao i javnu bezbjednost, piše “Jutarnji list”. Prvi put je u Bowling Greenu podignuta hrvatska zastava. Na ceremoniji podizanja hrvatske zastave gradonačelniku New Yorka je uručen i dres hrvatske fudbalske reprezentacije.

“S ponosom ću nositi ovaj dres i smatrati se članom reprezentacije Hrvatske”, rekao je gradonačelnik New Yorka.

Foto: Eric Adams (Printscreen)

Idi na VRH
error: Content is protected !!