Razija Dacić tvrdi da nije nožem usmrtila mladića B. V. (18)

Kada sam prišla i otvorila jaknu vidjela sam krv, pokušala sam da mu pomognem, panika me uhvatila, počela sam da vrištim, polivala sam ga vodom, davala vještačko disanje. Kada sam mu podigla duks vidjela sam ubod, vrištala sam dozivala komšiluk u pomoć. Ja se ne sjećam da sam ga ubola, jer nisam imala razloga, držala sam ga više nego svoje dijete, izjavila je okrivljena. Dodala je da je mladić i ranije bio agresivan, te da je trošio pare, kockao i dolazio pijan

Razija Dacić (Foto: Facebook)

Orivljena Razija Dacić (43) iz Rožaja, optužena da je sa umišljajem ubila B.V. (18) , juče je pred vijećem sudije Vesne Kovačević u Višem sudu u Podgorici, izjavila u svojoj odbrani da ne priznaje krivicu.

Rekla je pokojnog oštećenog gledala kao svoje dijete, te da je kod nje često boravio od 14. godine, te da se ne sjeća da ga je ubola nožem kritičnog dana.

“Tog jutra nas dvoje smo ustali malo kasnije, sjedjeli fino i normalno, popili po kafu i dvije do tri čašice loze. Njega je zvala majka više puta, jer je njegovom rođenom bratu bio rođendan. Iako sam mu više puta govorila da se javi, on to nije htio, rekao je da nema potrebe. Ja sam se javila kada je njegova majka zvala na moj telefon i rekla da će doći. Tada je počeo da viče i histeriše po kući, bio je agresivan. Ja sam na stolu ostavila pare za poklon, ali on nije želio da ih uzme, navodeći da njemu za 18. rođendan nijesu kupili tortu. Tada sam mu kazala da treba da pođe, da se sažali jer mu je brat bolestan”, navela je okrivljena Dacić.

Potom je B.V, kako je rekla, “poletio” prema fijoci i iz nje izvadio nož.

“Stali smo da se cimamo oko noža. Ja nisam uspjela da ga uzmem, prišla sam mu sa leđa, ali sam samo uspjela da ga uhvatim za ruke, nož nisam mogla da uzmem, bio je žilav i agresivan. On se nakon toga okrenuo, sjeo na krevet do sudopere, skrštenih ruku, pogledao me i izašao. Vidjela sam da nije uzeo novac sa stola i potrčala sam put vrata, vidjela sam da leži. Kada sam prišla i otvorila jaknu vidjela sam krv, pokušala sam da mu pomognem, panika me uhvatila, počela sam da vrištim, polivala sam ga vodom, davala vještačko disanje. Kada sam mu podigla duks vidjela sam ubod, vrištala sam dozivala komšiluk u pomoć. Ja se ne sjećam da sam ga ubola, jer nisam imala razloga, držala sam ga više nego svoje dijete”, izjavila je okrivljena. Dodala je da je mladić i ranije bio agresivan, te da je trošio pare, kockao i dolazio pijan.

“Sažalila sam se, rekao je da niko nije obraćao pažnju na njega, praktično sam ga usvojila, prosila robu za njega, gledala ga kao svoje dijete”, rekla je oštećena.

Kazala je i da je pomislila da je on bio zaljubljen u nju jer je često znao da kaže kada bi joj došlo društvo, da joj niko ne treba. Odgovarajući na pitanja suda, da pojasni razlike u iskazu pred sudom i onom kod tužiocem, kada je rekla da je uzela nož i ubola B.V. u predjelu grudi, okrivljena Dacić je kazala da je bila pod stresom.

“Bila sam u šoku, rekla sam da se ne sjećam. Nije tačno da sam kazala da sam uzela nož iz njegovih ruku i ubola ga u predjelu grudi. Nijesam čula da je to ušlo u zapisnik jer sam bila u šoku”, rekla je, prenose “Vijesti”.

Otac pokojnog B. V. Milan Vujadinović kazao je da se pridružuje krivičnom gonjenju i dodao da se okrivljena Dacić nikad nije požalila na njegovog pokojnog sina, a ni on na nju.

“Čini mi je da mu nismo pravili tortu za 18. rođendan, jer nismo imali sredstava. Tog jutra moja žena je okrivljenu više puta zvala, i ona je rekla da će doći, nakon zadnjeg poziva moja žena je počela da kuka, rekla je da je sin povrijeđen i da ga voze u Urgentni”, naveo je otac pokojnog B.V.

Majka pokojnog B.V. Milijana Vujadinović, rekla je da je tog jutra čekala Raziju i sina da dođu.

“Dijelili su pet godina parče hleba, teško mi je nešto reći kad mi se dijete nije nikad na nju požalilo. Nemam srca i duše da to kažem. Ja dok živim i moj sin živi u meni, na sudbinu se nikad neću ljutiti”, navela je majka pokojnog B.V. Ona je na pitanje okrivljene, rekla da nikad nije bilo svađe između njih.

“Razija nikad nikog uvrijedila nije. Tražite istinu i ja ću je reći. Nikad ne bih pomislila da bi ga ona ubila, njeno ponašanje nikad nije ukazivalo na to. Ona mu je bila kao da sam mu ja bila. Tog dana ona je rekla da će mom drugom sinu da kupe poklon, ja sam rekla da to ne rade, samo da dođu na tortu”, ispričala je Milijana V. Dodala je da je njen pokojni sin volio da pođe kod Razije, svakodnevno je odlazio i dolazio”, kazala je majka pokojnog B.V.

Okrivljena Dacić se tereti da je 27. novembra 2019. godine u Podgorici u svom stanu na Starom aerodromu ubila B.V. tako što ga je nakon prepirke ubola nožem u predjelu grudi nanoseći mu teške tjelesne povrede od kojih je preminuo.

Nastavak suđenja zakazan je za 26. oktobar.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!