Pokrenuta istraga protiv majke dječaka ubice: Ispituje se da li je zapustila i zlostavljala sina

Gradskom centru za socijalni rad naloženo je da izvrši dijagnostičku procjenu funkcionisanja porodice dječaka ubice i o tome dostavi izvještaj tužilaštvu, kao i da utvrdi da li se navedena porodica odranije nalazila u evidenciji tog organa

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je po službenoj dužnosti formiralo predmet u vezi sa događajem u OŠ “Vladimir Ribnikar” od 3. maja. 2023. godine, kada je dečak (13) lišio života deset osoba i ranio još četvoro, od kojih je jedno preminulo, a kako bi se utvrdilo da li se u radnjama M. K, majke maloljetnog dječaka ubice, stiču elementi krivičnog djela – zapuštanje i zlostavljanje maloljetnog lica, piše “Blic”.

Tužilaštvo je Policijskoj upravi za grad Beograd uputilo zahtjev za prikupljanje potrebnih obavještenja kojim je naloženo da se sasluša osumnjičena M. K. da se obavi razgovor sa pedagogom i psihologom zaposlenim u OŠ “Vladimir Ribnikar”, kao i da se preduzmu sve druge mjere i radnje potrebne za potpuno utvrđivanje činjeničnog stanja.

Takođe, Gradskom centru za socijalni rad naloženo je da izvrši dijagnostičku procjenu funkcionisanja porodice dječaka ubice i o tome dostavi izvještaj tužilaštvu, kao i da utvrdi da li se navedena porodica odranije nalazila u evidenciji tog organa.

“Nakon što tužilaštvu budu dostavljeni izvještaji Policijske uprave za Grad Beograd i Gradskog centra za socijalni rad, javnost će bez odlaganja biti obaviještena o daljem toku postupka i donijetim odlukama”, saopšteno je iz Prvog osnovnog tužilaštva u Beogradu.

Podsetimo, učenik sedmog razreda beogradske škole “Vladislav Ribnikar” 3. maja je u školu ušao sa očevim pištoljem. Kobnog dana ispalio je hice u pravcu čuvara škole, Dragana Vlahovića, a potom usmrtio i dvije dežurne učenice. Trinaestogodišnjak se zatim uputio ka kabinetu istorije gdje je ubio šest školskih drugara, a ranio takođe šest učenika i nastavnicu istorije.

Ubrzo nakon zločina, ocu dječaka, Vladimiru K, su stavljene lisice na ruke, a na teret mu se stavlja krivično djelo – teško djelo protiv opšte opasnosti.

Za ovo delo, kako navodi advokat Nikola Ristović, maksimalna kazna koja je zaprijećena je 12 godina robije!

“Ukoliko je nastupila teška tjelesna povreda nekog lica ili imovinska šteta velikih razmjera, učinilac će se kazniti zatvorom od jedne do osam godina. Međutim, ukoliko je smrt nastupila kod jedne ili više osoba, učinilac će se kazniti zatvorom od dvije do 12 godina”, kaže Ristović.

Foto: Dječak ubica (društvene mreže)

Idi na VRH
error: Content is protected !!