Deseta žrtva masakra: Preminula djevojčica teško ranjena u pucnjavi u OŠ “Vladislav Ribnikar”

“Pacijentkinja koja je sa teškim povredama glave opasnim po život zadobijenim prilikom pucnjave u OŠ „Vladislav Ribnikar“ bila zbrinuta u Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj, preminula je jutros i pored hitne hirurške intervencije i svih preduzetih mjera intenzivnog liječenja. Ministarka zdravlja Danica Grujičić, u svoje ime i u ime Ministarstva zdravlja, izjavljuje iskreno saučešće porodici nastradale djevojčice”, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja

Djevojčica A. A. koja je ranjena u pucnjavi u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” na Vračaru podlegla je povredama, saznaje “Blic”.

Djevojčica se u Univerzitetskoj dečijoj klinici Tiršova nalazila od 3. maja kada se dogodila pucnjava.

“Pacijentkinja koja je sa teškim povredama glave opasnim po život zadobijenim prilikom pucnjave u OŠ „Vladislav Ribnikar“ bila zbrinuta u Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj, preminula je jutros i pored hitne hirurške intervencije i svih preduzetih mjera intenzivnog liječenja. Ministarka zdravlja Danica Grujičić, u svoje ime i u ime Ministarstva zdravlja, izjavljuje iskreno saučešće porodici nastradale djevojčice”, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja, piše “Blic”.

Ona je ranjena u glavu i odmah po prijemu u kliniku operisana, međutim, kako je tada izjavio direktor Tiršove Siniša Dučić, zahvat je bio dug i zahtjevan.

Podsjetimo, nezapamćena tragedija u Srbiji dogodila se 3. maja u beogradskoj osnovnoj školi na Vračaru, kada je učenik sedmog razreda ušetao u školu “Vladislav Ribnikar” sa očevim pištoljem. On je upucao čuvara škole Dragana V. i dežurne učenice, a zatim je ušao u kabinet istorije gdje je ubio pet vršnjaka, a ranio nastavnicu istorije i još šest đaka.

Foto: Dječak ubica

Idi na VRH

error: Content is protected !!