Žustre polemike i svađa na Predsjedništvu PES-a: Spajić napustio sjednicu prije kraja

Prema informacijama „Vijesti“, Predsjedništvo nije usaglasilo stav oko liste, ali nije izvjesno da li će sjednica biti nastavljena danas

Žustra polemika i na momente i otvorena svađa obilježili su sinoćnu sjednicu Predsjedništva Pokreta Evropa sad (PES), koje je do kasno u noć raspravljalo o listi kandidata za poslanike na narednim izborima, pišu “Vijesti”.

Prema informacijama „Vijesti“, Predsjedništvo nije usaglasilo stav oko liste, ali nije izvjesno da li će sjednica biti nastavljena danas.

Za 18 časova je zakazan Glavni odbor te partije koji bi trebalo da verifikuje listu.

Prema Statutu partije, listu može predložiti predsjednik stranke, nakon konsultacija s opštinskim odborima i potpredsjednicima, ali i Predsjedništvo.

Prema informacijama „Vijesti“, sinoć se raspravljalo o listi koju je sastavio lider te partije Milojko Spajić bez širih konsultacija.

Dok jedni izvori tvrde da je najveći kritičar tog predloga bio zamjenik predsjednika partije i novoizabrani predsjednik države Jakov Milatović, te da je tražio da on odredi pola liste, drugi kažu da je Milatović kritikovao način na koji je lista sastavljana, ali da je bio otvoren za raspravu o sastavu liste i da se sve moglo “brzo riješiti”.

Spajić je navodno bio spreman za manje korekcije liste.

Više izvora „Vijesti“ je potvrdilo da je Spajić napustio sjednicu prije njenog završetka nakon jedne od žustrijih polemika.

„Vijesti“ su pokušale da kontaktiraju više članova Predsjedništva, ali ni sinoć ni danas nisu odgovarali na poruke i pozive.

Spajić je danas na velikom skupu na Luštici o blockchain tehnologiji, na kojoj učestvuje i premijer Dritan Abazović.

Foto: GOV.ME

Idi na VRH
error: Content is protected !!