Policija ćuti o tome da li je Gočaj napustio državu: Osumnjičeni za ubistvo Ivane Krivokapiće se i dalje skriva

Ubica Ivane Krivokapić identifikovan je dvadesetak dana nakon zločina na Zvezdari, a srpske vlasti tada su saopštile da je Više javno tužilaštvo u Beogradu Gočaja osumnjičilo za krivično delo teško ubistvo iz niskih pobuda – ljubomore. Sumnjiče ga da je 23. decembra 2022. godine između 00.37 i 5.30 časova ubio Krivokapićevu, sa kojom je bio u emotivnoj vezi.

Crnogorska policija od sredine februara ćuti na pitanja “Vijesti” o tome da li je i kada teritoriju Crne Gore napustio Gusinjanin Jetmir Gočaj (24), osumnjičen za ubistvo dvije godine starije Ivane Krivokapić, u Beogradu, krajem prošle godine.

Gočaj već peti mjesec izmiče policiji Srbije, koja je za njim 13. januara raspisala potjernicu.

Osumnjičen za ubistvo – Jetmir Gočaj
Tog Gusinjanina terete da je dvadesetšestogodišnjakinju ubio iz niskih pobuda – ljubomore, za šta je zaprijećena kazna od najmanje 10 godina robije do doživotnog zatvora.

Neposredno prije nego je Srbija raspisala potjernicu za njim, Gusinjanin je boravio na teritoriji Crne Gore – u rodnom mjestu, ali mu se od tada gubi svaki trag.

”Vijesti” su Upravu policije 14. februara, 21. i 28. aprila, pitale kada su posljednji put i koje mjere i radnje preduzeli da uhapse Gočaja, kojeg Srbija potražuje zbog ubistva, ali i kada je, prema njihovoj evidenciji, taj Gusinjanin napustio Crnu Goru.

Uprkos brojnim urgencijama, odgovor nije stigao.

Ubica Ivane Krivokapić identifikovan je dvadesetak dana nakon zločina na Zvezdari, a srpske vlasti tada su saopštile da je Više javno tužilaštvo u Beogradu Gočaja osumnjičilo za krivično delo teško ubistvo iz niskih pobuda – ljubomore.

Beživotno tjelo Ivane Krivokapić su pronašla njena braća

Sumnjiče ga da je 23. decembra 2022. godine između 00.37 i 5.30 časova ubio Krivokapićevu, sa kojom je bio u emotivnoj vezi.

“On je navedenog dana došao do Ivaninog stana na Zvezdari gde je boravio od 11. decembra 2022. godine i ušao sa njom u verbalnu raspravu. Onda je krenuo da joj rukama steže usta i nos dok nije izdahnula, pa je zaključao stan i ključ poneo sa sobom. Sumnja se da je istog dana autobusom napustio teritoriju Srbije”, saopštili su 13. januara iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Tada su objasnili da su Gočaja identifikovali nakon intenzivnog operativnog rada VJT i Trećeg odeljenja Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

Beživotno tjelo dvadesetšestogodišnjakinje njena braća pronašla su dan kasnije, u iznajmljenom stanu u kom je boravila.

Nakon što je zločin otkriven, Gusinjanin je na društvenim mrežama objavljivao njihove zajedničke fotografije, a pojedinim medijima je slao poruke u kojima je negirao povezanost sa ubistvom, pišu Vijesti.

Idi na VRH
error: Content is protected !!