Nećete vjerovati: Orlando Bloom otkrio koliko je zaradio od uloge u trilogiji “Gospodar prstenova”

Bloom je u intervjuu priznao da je angažovan ulogu u filmu “dok je još bio niko”, što je razlog njegovog, za holivudske uslove, skromnog honorara

“Gospodar prstenova” jedna je od najuspješnijih franšiza svih vremena s ukupnom zaradom od približno šest milijardi dolara, stoga bi bilo logično pretpostaviti da su i glumci iz trilogije zaradili popriličnu svotu novca.

Međutim, Orlando Bloom, koji je igrao lik vilenjaka Legolasa, u intervjuu s Howardom Sternom otkrio je da njegov honorar nije ni blizu te cifre i da nije riječ čak ni o milionskom iznosu.

KOLIKO JE BLOOM ZARADIO?

Bloom je u intervjuu priznao da je angažovan ulogu u filmu “dok je još bio niko”, što je razlog njegovog, za holivudske uslove, skromnog honorara.

“Ništa nisam dobio”, rekao je voditelju, otkrivši da je njegov honorar iznosio 175.000 dolara i da je riječ o ukupnoj zaradi za sva tri filma.

ULOGA KOJA MU JE POKRENULA KARIJERU

Legolas je bio jedna od Bloomovih prvih velikih glumačkih uloga koja mu je pomogla da pokrene karijeru u Hollywoodu, koja je s vremenom postala izuzetno uspješna.

Dakle, iako nije odnio kući velik novac za učestvovanje u kultnom “Gospodaru prstenova”, Bloom je priznao da je bilo vrijedno toga te da bi ponovio sve, čak i za manje novca.

“Najveći dar mog života. Učinio bih to opet za upola manje novca”, izjavio je, piše Index.hr.

USPJEŠNA KARIJERA

Bloomova karijera u “Gospodaru prstenova” nije završila s trilogijom. Kasnije se pojavio u spin-off filmovima “Hobit: Smaugova pustoš” iz 2013. i “Hobit: Bitka pet vojski” iz 2014. godine.

Osim toga, osigurao je ulogu u dugogodišnjoj franšizi “Pirata s Kariba” koja mu je sigurno pomogla napuniti bankovni račun.

Foto: Orlando Blum (Printscreen)

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!