Bijelo Polje: Učenik prijetio đacima, intervenisala policija, dječak poslat u Centar za socijalni rad

Ovaj dječak je, inače, prebačen iz druge škole u školu “Dušan Korać” prošle godine, a ovo mu je već treća škola koju pohađa tokom osnovnog obrazovanja. Prethodno prebacivanje je uslijedilo zbog neprimjerenog ponašanja, što su nam potvrdili i u Ministarstvu prosvjete. Iz tog resora su nam kazali da će se nastava u ovoj školi održavati redovno, sa tim da će školski pedagog narednih dana biti na časovima sa dječakom

Dječak je prebačen iz druge škole u školu “Dušan Korać” prošle godine a ovo mu je već treća škola koju pohađa tokom osnovnog obrazovanja.

Đaci osmog razreda Osnovne škole “Dušan Korać” u Bijelom Polju poslati su danas kući sa posljednjeg časa nakon prijetnji jednog trinaestogodišnjeg učenika đacima njegovog odjeljenja, nezvanično saznaje Televizija Vijesti iz više izvora.

Intervenisala je i policija koja je provjerila da li roditelji dječaka imaju oružje, a dječaka su poslali Centru za socijalni rad u Bijelom Polju.

Iz tog Centra nisu nam kazali na koji način će dalje postupiti u ovom slučaju.

Više izvora bliskih školi istakli su da je prijetnjama prethodilo to što je navodno razredni starješina počupao za uši dječaka, nakon poziva jedne nastavnice koja se žalila da se dječak neprimjereno ponaša, što je radio i ranije.

Iz uprave škole su demantovali da je došlo do ovog fizičkog kontakta i tvrde da je dječak prijetio jer nije htio da uči.

Ovaj dječak je, inače, prebačen iz druge škole u školu “Dušan Korać” prošle godine, a ovo mu je već treća škola koju pohađa tokom osnovnog obrazovanja.

Prethodno prebacivanje je uslijedilo zbog neprimjerenog ponašanja, što su nam potvrdili i u Ministarstvu prosvjete.

Iz tog resora su nam kazali da će se nastava u ovoj školi održavati redovno, sa tim da će školski pedagog narednih dana biti na časovima sa dječakom.

Iz škole su najavili časove odjeljenske zajednice i sastanak Nastavničkog vijeća te da će iskoristiti sve potrebne mehanizme, kako se ovo više ne bi ponavljalo, pišu “Vijesti”.

Foto: Bijelo Polje (Foto: Fokuspress.com)

 

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!