“Pogledao je moju ćerku u oči i krenuo da puca”: Potresna ispovijest oca djevojčice koja je išla u odeljenje sa K. K.

“Za dlaku je moja ćerka izbjegla smrt. Kaže da ga je, kada je ušao u učionicu i krenuo da puca, pogledala u oči i kaže da je je pogledao i počeo da puca na drugu stranu. Dvije djevojčice koje su bile ispred nje su ubijene. Kada je izašao spisak, vidjeli smo da nje nema na spisku, ali na spisku nije bilo ni tih djevojčica ispred nje što su sjedjele, a ubijene su”, ispričao je Milošević

Milan Milošević, otac djevojčice koja je istrčala iz učionice tokom pucnjave, kaže da mu je ona rekla da je u pitanju njihov školski drug, inače odličan đak, koji je ušao u učionicu sa hladnim izrazom lica i pucao.

Kako je rekao, kada je došao ispred škole bilo je puno policije, vidio je psihologa, nastavnika…

“Izlazio sam iz kuće, išao sam do banke, prošao sam pored škole i vidio puno policije. Bilo je oko 10 do 9, vidio sam sve zaposlene ispred i svi su bili u šoku. Rečeno mi je bilo da je upucan nastavnik istorije. Pitao sam se gdje mi je dijete, vratio sam se nazad da pogledam raspored časova i vidio da mi je dijete u tom momentu na času istorije. Zvao sam suprugu, izašao sam opet napolje. Vidio sam u školi da čuvar leži ispod stola na ulazu u školu. Pitao sam odmah šta se dešava, gdje mi je dijete, niko nije znao ništa da mi kaže”, ispričao je Milošević, i dodao da je tek kasnije saznao da je njegova ćerka uspjela da pobjegne od pucnjave.

Prema njegovim riječima, agonija je trajala sve dok nije saznao da će njegova ćerka zvala majku.

“Saznao sam kasnije da mi je dijete na Cvetnom trgu, da se javila majci. Ona je bila u učionici gdje se dogodila pucnjava, prvo je pucao u nastavnicu a potom i u učenike koji su bili ispod stolova. Moje dijete je istrčalo napolje. U šoku smo, van sebe smo svi. Saznao sam ispred škole, jedna djevojčica je imala potpuno krvavu majicu, a vidjela je druge dvije djevojčice kako leže krvave, klonule glave preko klupe. Za tog dječaka kažu da je bio miran i dobar đak, vjerovatno nije bio uračunljiv. Nastavnici su u šoku da je to mogao da uradi”, ispričao je otac.

“ĆERKA KAŽE DA JE BIO PERFEKTAN ĐAK, DA JE ZAMUCKIVAO PRI GOVORU”

Milan Milošević kaže da je K. K. bio uzoran đak.

“Trebali smo da pravimo rođendan ćerki sada u subotu, da dođu sva ta djeca kod nje. On je išao sa njom u razred, bio je miran i kaže da nikakve incidente nije pravio. Kaže da su ga zadirkivali neki drugi učenici. Ćerka kaže da je bio perfektan đak, da je malo zamuckivao pri govoru. Otac mu je vrsni stručnjak, radiolog. Mediji kažu sada da je on išao na streljaštvo, djeca treba da budu što dalje od toga. Kako je do ovoga došlo, to još mora da se vidi. Ćerkina drugarica kaže da je imao dva šaržera, ispostavilo se da ima pet. Kažu da je mijenjao šaržer u putu ka učionici. Ali, na šta nam četiri molotovljeva koktela ukazuju? To ukazuje na američke filmove, internet. Te vijesti su nam samo sa Zapada dolazile do sada. Kako spoznajemo razmjere tragedije, osjećamo se sve teže i teže”.

ĆERKU JE POGLEDAO U OČI I PUCAO NA DRUGU STRANU

Kaže da je njegova ćerka za dlaku izbjegla smrt.

“Za dlaku je moja ćerka izbjegla smrt. Kaže da ga je, kada je ušao u učionicu i krenuo da puca, pogledala u oči i kaže da je je pogledao i počeo da puca na drugu stranu. Dvije djevojčice koje su bile ispred nje su ubijene. Kada je izašao spisak, vidjeli smo da nje nema na spisku, ali na spisku nije bilo ni tih djevojčica ispred nje što su sjedjele, a ubijene su”, ispričao je Milošević.

Foto: Milan Milošević (Printscreen)

 

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!