“Svi smo u krvi, dom nam je uništen”: Snimljen uznemirujući trenutak nakon udara prvog ruskog projektila (VIDEO)

U ruskom napadu na ukrajinski grad Dnjipro poginuli su mlada žena i trogodišnje dijete, rekao je gradonačelnik tog grada Boris Filatov na Telegramu, ne davši dodatne pojedinosti o napadu ili o drugoj šteti i žrtvama

Rano u petak širom Ukrajine oglašena su upozorenja na vazdušni napad, a u više gradova u međusobno udaljenim regijama, između ostalog i u Kijevu, zabilježeni su i napadi projektilima u kojima je dosad poginulo najmanje pet osoba, između ostalih i trogodišnje dijete.

U ruskom napadu na ukrajinski grad Dnjipro poginuli su mlada žena i trogodišnje dijete, rekao je gradonačelnik tog grada Boris Filatov na Telegramu, ne davši dodatne pojedinosti o napadu ili o drugoj šteti i žrtvama.

Na društvenim mrežama objavljene su fotografije stambene zgrade u plamenu u Umanu, gradu u središnjoj Ukrajini, koju je pogodio ruski projektil. Jedna mlada djevojka iz tog grada je snimila trenutak nakon što je prva raketa pogodila njenu zgradu. Krvave glava i grcajući u suzama, mlada dama snimila je svoj uništeni stan.

“Projektil je pogodio našu kuću. Svi smo mi u krvi, pa djeca su ovdje spavala! Mrzim Ruse”, rekla je djevojka.

Načelnik vojne uprave u tom području Ihor Taburets izvijestio je da su pritom tri osobe poginule, a osam ih je ranjeno.

Novinska agencija Interfax Ukrajina, pozivajući se na lokalne izvore, objavila je da su eksplozije poslije ponoći prijavljene i u Kremenčuku i Poltavi u središnjoj Ukrajini, u Mikolajivu na jugu, kao i u Kijevu i regiji koja okružuje glavni grad.

Za te gradove trenutno nema pojedinosti o eventualnim pogođenim ciljevima, šteti i žrtvama. Gradska vojna uprava Kijeva saopštila je da su protivvazdušne jedinice u akciji, prenosi “Jutarnji list”.

 

Idi na VRH

error: Content is protected !!