Vrijeđao Bošnjake i islam: Razriješen Miloš Ostojić, nije više predsjednik Revizorskog odbora Luke Bar AD

“Odbor direktora Luka Bar AD, za smjenu Ostojića isključivo se vodio poslovnom politikom kompanije koju afirmiše, zajedno sa Izvršnim menadžmentom, a koja prvenstveno ima za cilj očuvanje uspostavljenih etičkih načela i podsticanje profesionalizma u radu. Predsjednik, zamjenik i članovi Odbora direktora, zahvaili su se Ostojiću na korektnom radu u Revizorskom odboru kompanije”, piše u saopštenju

Odbor direktora Luka Bar AD razriješio je Miloša Ostojića sa funkcije predsjednika Revizorskog odbora i članstva u tom tijelu, zbog izjave koju je objavio na privatnom profilu na društvenoj mreži, a koja je prenesena u medijima.

“Odbor direktora Luka Bar AD, za smjenu Ostojića isključivo se vodio poslovnom politikom kompanije koju afirmiše, zajedno sa Izvršnim menadžmentom, a koja prvenstveno ima za cilj očuvanje uspostavljenih etičkih načela i podsticanje profesionalizma u radu. Predsjednik, zamjenik i članovi Odbora direktora, zahvaili su se Ostojiću na korektnom radu u Revizorskom odboru kompanije”, piše u saopštenju.

“Jedinstvenim stavom, Odbor direktora Luka Bar AD istakao je da svaki pojedinac koji svojom izjavom i ličnim stavom, ponašanjem, izlazi iz okvira poslovne politike koja ima za cilj trajne zajedničke vrijednosti, profesionalne standarde u radu i etičke norme, mora biti razriješen sa dužnosti, bez obzira na koju je funkciju lice angažovano ili zaposleni raspoređen u Luka Bar AD i ne može biti dio sistema ubuduće”, kazali su u saopštenju.

Po njihovom sudu, u skladu sa Etičkim kodeksom u Luka Bar AD, nulta je tolerancija na kršenje odredbi.

“Kojima se jasno definiše da Luka svoje poslovanje gradi na trajnim vrijednostima, etičkim normama i standardima kojima se profiliše i afirmiše profesionalizam, efikasnost, izvrsnost kao bitni elementi svog korporativnog identiteta i integriteta”, piše u saopštenju, prenosi rtcg.me.

Foto: Miloš Ostojić (Facebook)

Idi na VRH
error: Content is protected !!