“Izvinite, greškom smo ubili vašeg sina i tijelo mu rastopili u kiselini”: Šefovi mafije u Napulju ponudili roditeljima kao odštetu stan i 60.000 eura

Šefovi mafije su poslali ubice obučene kao policajci. Naredili su čovjeku da uđe u njihov auto, ali je Đako greškom uhvaćen. Poslednje što im je rekao je: “Policajci, pogriješili ste, ja sam iz dobre porodice”, a onda su mu pucali u glavu. Kada su krvavo tijelo odnijeli Kamarotu, izvukao ga je iz automobila, potom su mu i polomili zube da ne bi ostali dokazi. Njegovo tijelo je rastvoreno u kiselini, a ostaci su bačeni u nerazvijeno područje na periferiji Napulja, piše Tajms

Šefovi mafije u Napulju ponudili su novčanu odštetu roditeljima čijeg su sina, navodno greškom, ubili, nakon čega su njegovo tijelo rastvorili u kiselini.

Ponudu od 60.000 eura i stan dali su Salvatore Kamarota i Karlo Napi, kojima počinje suđenje za ubistvo Đulija Đakoa 2000. godine. Čekićem su mu razbijeni zubi, a tijelo rastvoreno u kiselini kako bi se prikrio zločin, piše Tajms.

Slučaj je godinama bio neriješen, a riješen je kada je odmetnik iz mafijaškog klana Polverino optužio Kamarotu (56) i Napija (64) da su naručili ubistvo, tvrdeći da su pogriješili identitet čovjeka kojeg su ubili.

“Tražili su čovjeka po imenu Salvatore, koji je optužen da je imao aferu sa Kamarotijevom nećakinjom, koja je bila partnerka člana mafijaškog klana. Rečeno im je da će on biti na određenom mjestu u određeno vrijeme”, rekao je advokat Alesandro Mota, koji zastupa porodicu žrtve.

Šefovi mafije su poslali ubice obučene kao policajci. Naredili su čovjeku da uđe u njihov auto, ali je Đako greškom uhvaćen. Poslednje što im je rekao je: “Policajci, pogriješili ste, ja sam iz dobre porodice”, a onda su mu pucali u glavu.

Kada su krvavo tijelo odnijeli Kamarotu, izvukao ga je iz automobila, potom su mu i polomili zube da ne bi ostali dokazi. Njegovo tijelo je rastvoreno u kiselini, a ostaci su bačeni u nerazvijeno područje na periferiji Napulja, piše Tajms.

Bivši mafijaš Roberto Perone rekao je policiji da je to bio “najmračniji trenutak u njegovoj kriminalnoj karijeri” kada su shvatili da su ubili pogrešnog čovjeka. Đako (26), piše “Jutarnji list”, uopšte nije imao kriminalnu istoriju.

Uoči suđenja, Kamarota i Napi ponudili su Đačovoj porodici po 30.000 aura, a Kamarota je dodao stan za koji tvrdi da vrijedi 120.000 eura.

“Prema italijanskom zakonu, moguće je dobiti samo trećinu kazne ako platite odštetu za krivično djelo”, objašnjava advokat Mota.

Porodica je odlučno odbila njihovu ponudu.

“Oni žele najstrožu kaznu za počinioce ovog strašnog zločina, posebno zato što nikada nisu dobili tijelo svog sina”, dodaje Mota.

Foto: Ilustracija (Printscreen)

Idi na VRH
error: Content is protected !!