Turista u Budimpešti odbio da plati kafu 580 eura, vlasnica lokala uhapšena

Turista je ispričao da je samo želio da popije kafu, a konobari su neprestano nosili pića koja nije naručio, a kada je odbio da plati zaprijetili su da će pozvati policiju i da će mu naplatiti još i troškove prevodioca

Mađarska policija sprovodi odlučnu akciju protiv pohlepnih vlasnika ugostiteljskih objekata koji “pljačkaju” turiste obračunavajući im konzumaciju po vrtoglavim cijenama.

U pabu u središtu grada konobari su uhapšeni na djelu kada je njemački turista odbio da plati 210.000 forinti (oko 580 eura) i kome su zbog toga i prijetili.

Policija je privela i vlasnicu restorana i njenog sina pa će biti izvedeni pred istražnog sudiju.

Turista je ispričao da je samo želio da popije kafu, a konobari su neprestano nosili pića koja nije naručio, a kada je odbio da plati zaprijetili su da će pozvati policiju i da će mu naplatiti još i troškove prevodioca.

Pritužbe na račun ugostitelja koji se ne libe da „pelješe“ turiste redovno se mogu pročitati na turističkim forumima, piše N1.

Policija je zapravo već neko vrijeme pratila navedeni pub i sada joj se pružila prilika da uhvati osoblje.

Isti vlasnici vode još dva bara u Budimpešti, od kojih je jedan u najpoznatijoj ulici Vaci, popularnom šetalištu za turiste.

Foto: Printscreen

Idi na VRH
error: Content is protected !!