Andrija Mandić: “Nema više rekonstrukcije, birati novu vladu”

“Bilo je dovoljno, prostora, vremena, snage. Nažalost, došao je trenutak da konstatujemo, da zbog Dritana Abazovića i Ure i premijera Krivokapića što se tiče DF-a završava se faza vezana za rekonstrukciju Vlade i mi više nismo sagovornici za rekonstrukciju Vlade Crne Gore. Mi od danas pokrećemo novu inicijativu a to je izbor nove Vlade i predložićemo partnerima iz parlametarne većine, koji su sa 41 glasom izabrali dosadašnju Vladu da biramo novu izvršnu vlast, premijera, ministre”, kazao je Mandić

Jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić kazao je da je zbog potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića i GP URA i premijera Zdravka Krivokapića za DF završena faza rekonstrukcije Vlade. On je dodao da je taj politički savez pokrenuo inicijativu za izbor nove Vlade.

Mandić je na početku konferencije za novinare kazao da počinje nova faza političkog života u Crnoj Gori. On je dodao da su uložili velike napore kako bi se riješila politička kriza u zemlji. U tom savezu su, kako je kazao, bili spremni da podrže rekonstrukciju Vlade Zdravka Krivokapića i učestvuju aktivno u rekonstrukciji.

“Bilo je dovoljno, prostora, vremena, snage. Nažalost, došao je trenutak da konstatujemo, da zbog Dritana Abazovića i Ure i premijera Krivokapića što se tiče DF-a završava se faza vezana za rekonstrukciju Vlade i mi više nismo sagovornici za rekonstrukciju Vlade Crne Gore. Mi od danas pokrećemo novu inicijativu a to je izbor nove Vlade i predložićemo partnerima iz parlametarne većine, koji su sa 41 glasom izabrali dosadašnju Vladu da biramo novu izvršnu vlast, premijera, ministre”, kazao je Mandić.

On je dodao da će dati ocjenu rada onih koji su učestvovali u dosadašnjem radu Vlade i dodao da su u DF-u odavno nezadovoljni rezultatima Vlade.

“Ako ovaj proces ne uspije, znamo šta je jedino rješenje i u čijim rukama se nalazi razrješenje svake političke krize pa i ove koja postoji u Crnoj Gori”, kazao je Mandić.

Mandić je dodao da će u nardenom periodu učestvovati u izglasavanju zakona koji su, kako je kazao, u interesu građana Crne Gore, prenosi rtcg.me.

“Građani neće trpjeti zbog ove odluke ali ne možemo dozvoliti da građani trpe da imamo Vladu koja nema podršku Parlamenta, koja nije isporučila proizvode koje smo tražili od nje. Zato je najvažnije da se otvori novi politički proces”, kazao je Mandić i pozvao partnere iz parlamentarne većine da se izjasne o predlogu DF-a.

Poručuje da će sagledati sve mogućnosti.

“Pružili smo ruku i oko rekonstrukcije i danas je pružamo ka ljudima iz većine. Mislimo da je ovo najpoštenije što možemo da uradimo prema onima koji su glasali za parlamentarnu većinu”, kazao je Mandić.

Mandić je kazao da su u DF-u razočaranionim što je uradila Vlada za godinu dana. On je poručio i da će sve predloge koji budu stizali od Vlade uključujući i budžet smatrati nelegitimnim.

“Nova vlada treba da se bavi tim poslom. Očekujemo dobre odgovore, dobre vijesti od onih sa kojima bi željeli da konstituišemo novu vladu koja bi imala podršku najmanje 41 poslanika”, kazao je Mandić i dodao da su vrata otvorena i predstavnicima nacionalnih manjina.

“Oni će sami procjenjivati interese ali je dobra prilika da se konstituiše Vlada koja ima veću podršku od Vlade Zdravka Krivokapića”, zaključio je Mandić.

Foto: Printscreen/DF

Idi na VRH
error: Content is protected !!