Isak Šabanović se prisjetio svojih početaka: Prvi put sam nastupao sa 14 godina i zaradio 50 eura

Ćale je radio kafane, šatore, svadbe, puno vidio, ali nije htio to za mene. Znao je da znam da sviram i da pjevam, ali predložio je da idem u drugom pravcu. Iako nije bio za to, vidio je kako ja to želim, volim i znam, a onda za prvu pjesmu digao kredit. Bio sam dasa onda u školi, cijelo Bijelo Polje je čulo pjesmu i nisam odustao jer sam rastao uz probe zbog ćaleta i uvijek me je to vuklo”, prisjetio se Šabanović

Kada se pojavio u “Zvezdama Granda”, Isak Šabanović napravio je bum kakav niko do tada nije uspio da izazove, a iako je milionskom auditoriju tek tada postao poznat, za njegov talent se u Crnoj Gori uveliko znalo.

Isak je od oca, koji je muzičar, zavirio u svijet koji mu se izuzetno dopao, međutim, njegovi roditelji isprva nisu bili za to da i on krene tim putem.

“Ćale je radio kafane, šatore, svadbe, puno vidio, ali nije htio to za mene. Znao je da znam da sviram i da pjevam, ali predložio je da idem u drugom pravcu. Iako nije bio za to, vidio je kako ja to želim, volim i znam, a onda za prvu pjesmu digao kredit. Bio sam dasa onda u školi, cijelo Bijelo Polje je čulo pjesmu i nisam odustao jer sam rastao uz probe zbog ćaleta i uvijek me je to vuklo”, prisjetio se Šabanović, piše “Avaz”.

Prvu svirku imao je još kao dječak.

“Jedan komšija je držao lokal i pitali su me da me ubace kao zvijezdu večeri u pauzama dok pušta di džej. Imao sam 14 godina i tada sam prvi put uzeo pare, mislim da je bilo oko 40 – 50 eura i to je bilo super. Znao sam 20 pjesama, pjevao sam i narodnjake i ko zna na šta je to ličilo i vrtio sam ih u krug”, ispričao je pjevač koji je s vremenom počeo da nastupa širom Crne Gore, ali ne i dalje od njenih granica.

Foto: Instagram

Idi na VRH

error: Content is protected !!