Ukrajinac mjesecima bio zarobljen, kad su ga pustili majku je pitao samo ovo: Je li dječak ili djevojčica (VIDEO)

Suze ne prestaju da u teku niz lice i ostaje bez teksta pa razgovor s majkom preuzima koordinatorka iz stožera koja objašnjava da je vojnik stigao u Ukrajinu, da će biti upućen u bolnicu gdje će ga pregledati, dati mu novu odjeću i telefon kojim će se kasnije javiti porodici

Na Twitter profilu Visegrad 24, kojem u opisu stoji da prikuplja vijesti i aktuelnosti iz srednje i istočne Evrope, objavljen je snimak ukrajinskog vojnika koji je oslobođen u razmjeni ratnih zarobljenika. Nakon nekoliko mjeseci provedenih u zarobljeništvu stupio je u kontakt s majkom koja nije znala da će biti razmijenjen.

“Zdravo, mama, ja sam. Stigao sam u Ukrajinu”, rekao je vojnik na emotivnom snimku, a majka mu odgovara da je vjerovala u njegov povratak.

U idućem trenutku postavlja joj pitanje: “Je li dječak ili djevojčica?”, na šta kratko odgovara da je postao otac djevojčice. Suze ne prestaju da u teku niz lice i ostaje bez teksta pa razgovor s majkom preuzima koordinatorka iz stožera koja objašnjava da je vojnik stigao u Ukrajinu, da će biti upućen u bolnicu gdje će ga pregledati, dati mu novu odjeću i telefon kojim će se kasnije javiti porodici.

Uvjerava majku vojnika da nema razloga za brigu i da čuva sebe i unuku, piše “Jutarnji list”. Sin joj poručuje da je voli i da pozdravi porodicu, a koordinatorka joj govori da sad ima povod za dvostruko slavlje – rođenje unuke i sinov povratak.

Emotivni snimak na Twitteru je pogledalo više od 111.000 ljudi, a prikupio je preko tri hiljade lajkova i 353 dijeljenja.

Idi na VRH
error: Content is protected !!